Google, 2020’de açılan “Gizli Sekme” davası ile ilgili anlaşma yoluna gitti. Taraflar, ön anlaşma kapsamında 5 milyar dolarlık tazminatta karar kıldılar. Anlaşmanın mahkeme tarafından da onaylanması bekleniyor.

Google, 2020’den bu yana önemli bir dava ile uğraşıyor. ABD’de açılan bu davada Google’a yöneltilen suçlama, “Gizli Sekme” özelliği ile kullanıcıları takip ettiği yönünde. İddialara göre şirket, kullanıcılar gizli mod kullanırken de veri toplayarak onların gizli kullanımlarını ihlal ediyor. Oysa kullanıcılar, gizli modu zaten verileri toplanmasın diye güvenerek kullanıyorlar. Senelerdir devam eden ve malesef ki bir türlü çözüme ulaşamayan meselenin, önümüzdeki yıl sonlanması bekleniyor.

Google, dava süresince Gizli Sekme modundaki kullanıcılardan veri topladığını kabul etti. Yani şöyle reddetmedi; şirket, topladığı verilerin pazarlama, içerikler, ürünler ve performans değerlendirmesi ile ilgili olduğunu söyledi. Ayrıca Google’a göre kullanıcılar da bunun farkında. Bu süreç ile daha fazla uğraşmak istemeyen Google, mahkemeye sunduğu anlaşma teklifi ile birlikte meseleyi kapatmaya karar vermiş gibi görünüyor.

Google Gizli Sekme takibi yüzünden 5 milyar dolar tazminat ödeyebilir

Google Gizli Sekme takibi yüzünden 5 milyar dolar tazminat ödeyebilir

Davaya bakan hâkim Yvonne Gonzalez Rogers tarafından yapılan açıklamaya tarafların avukatları, konu ile ilgili ön anlaşma sağladılar. Bu ön anlaşmaya göre Alphabet tazminat olarak 5 milyar dolar civarında ödeme yapacak.Fakat şimdilik kesinleşmiş bir şey söz konusu değil. Anlaşma taraflarının Şubat 2024 tarihine kadar anlaşmayı resmî şekilde mahkeme heyetine sunmaları bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir