Google Gemini yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Yeni bilgilere göre Google Gemini Spotify üzerinden istenen şarkıyı açabilecek.

Android işletim sistemlerinde Google Asistan ile yıllardan beri kullanım sunuyor. Google Gemini’nin geliştirilmesi sonrasında Asistan yerine Android sistemde bu yeniliğe yer verecek olan şirket, yeni özellikleriyle de gelişmiş bir deneyim sunacak. Google Gemini yapay zeka desteği sayesinde gelecek yeni özellikte Spotify üzerinden şarkı açılması mümkün olabilecek.

Google Gemini Uygulama Entegrasyonları Artıyor

Önümüzdeki günlerde güncelleme ile kullanıcılara sunulacak olan Google Gemini özelliği sayesinde Spotify üzerinden istenen şarkı kolay bir şekilde açılabilecek. Spotify odaklı geliştirilmeyecek yeni özellik, 3. taraf müzik uygulamalarında desteklenecek. Böylece kullanıcıların cihazda kullandığı müzik uygulaması üzerinden istediği şarkı hemen açılabilecek. Şarkı dinlemek için artık uygulamanın açılması, şarkı seçilmesi gibi tüm işlemlerin yapılması gerekmeyecek. Tüm bu işlemler yerine direk Google Gemini’ye sesli bir şekilde komut verilmesi yeterli olacak.

Google Gemini Spotify'dan Müzik Açabilecek
Google Gemini Spotify’dan Müzik Açabilecek

Android işletim sistemlerinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın gelişmiş özelliklere sahip olabilecek olan Google Gemini için araştırmacılar da yeni özelliği açığa çıkarmış durumda.

Google Gemini Yeni Özelliği Nasıl Kullanılacak?

Google Gemini’nin yeni özelliğinden yararlanmak isteyenlerin güncelleme sonrasında Google Gemini üzerinden kullanılan müzik platformunu seçmesi gerekecek. Desteklenen platformlar arasından seçim yapıldıktan sonra ilgili özellik kullanılabilir olacak. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil. Ancak bu sürecin çok uzun sürmesi beklenmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir