Google Gemini, teknoloji devinin yeni yapay zeka sistemi. Peki, Google Gemini Android’de varsayılan asistan nasıl yapılır? İşte

Google, yapay zeka uygulaması olarak Google Bard üzerinde önemli bir değişikliğe giderek Google Gemini’yi duyurdu. Google Gemini ile önemli bir değişimin de yaşandığı yapay zeka, şu anda mobil cihazlarda da kullanılabilir.

Gemini Google Asistan’ın yerine nasıl kullanılır?

Google’da Google Asistan adıyla yer alan yapay zeka sistemi yerine Google Gemini kullanmak istiyorsanız birkaç ayar ile bunu yapabilirsiniz.  Aşağıdaki adımları takip ederek değişiklikleri yapabilirsiniz.

  • Google Play Store üzerinden Google Gemini’yi indirin.
  • Kurulum işlemleri tamamladıktan sonra uygulama içerisinde kullanıcılara çeşitli sorular sorularak seçimler yapılması istenir. Bu seçimlerde Google Gemini varsayılan asistan olması da yer almaktadır. Ancak çoğu kişi bu seçenekleri atladığı için manuel olarak Google Gemini’nin varsayılan asistan olması sağlanmalıdır. Bunun için son olarak aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.
  • Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar > Dijital Asistan adımlarını takip ederek ilgili seçeneğe ulaşın. Bu bölümde uygulama değişikliğine giderek listeden Google Gemini’nin seçilmesi gerekir.
Google Gemini Android'de Varsayılan Asistan Nasıl Yapılır?
Google Gemini Android’de Varsayılan Asistan Nasıl Yapılır?

Seçimlerin yapılmasıyla birlikte Google Gemini varsayılan uygulama olarak kullanılmaya başlanacaktır. Google Asistan’dan çok daha güçlü ve yetenekli bir yapay zeka sistemi olması sayesinde Google Gemini’yi etkin bir şekilde kullanarak telefonda yapacağınız işlemleri çok daha hızlı yapabilirsiniz.

Önümüzdeki dönemlerde daha fazla özellik ile desteklenecek Google Gemini, mobil cihazlardaki verimliliği de arttıracak. Bu bakımdan yeniliği telefonunuzda başlatmanız çoğu işinizde işinizi kolay hale getirebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir