Google, Fotoğraflar uygulaması ile beraber geliştirmiş olduğu yeni özelliğinde, yüksek kaliteli video aktarmaya imkan tanıyor. 

Cep telefonların SMS ve MMS gönderimleri sırasında, karşı tarafa aktarılan dosyanın boyutu oldukça kısıtlıdır. Bu sebeple de pek çok kişi bu tarz işlemleri WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalar aracılığı ile yapmayı tercih ediyor. Google’da bu duruma alternatif bir yol geliştirmek adına çalışmalar yaptığını duyurdu. Planlara göre şirket, herhangi bir aracı uygulamaya eklemeden önce direkt olarak Google Fotoğraflar üzerinden bu işlemi gerçekleştirmeye imkan sağlanacak. 

Google Fotoğraflar, mesajlaşma uygulamasına alternatif olabilir

Google Mesajlar uygulamasının yeni 10.4 beta sürümü ile elde edilen bilgilere göre, şirket söz konusu bu yeni özelliğin üzerinde yeni çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda kullanıcılar artık Ayarlar’a getirilen Google Fotoğraflar adlı yeni bir sekme ile pek çok işlemi yapabilecekler. Aktarılan ön bilgilere bakıldığında şu şekilde bir ibare bulunuyor; “Mesajlarınızda daha yüksek kaliteli video paylaşabilirsiniz. ( SMS ve MMS )”

4 6

Konuyla ilgili olarak yapılan ön bilgilendirme ile beraber, kullanıcıların cep telefonlarında yer alan mesajlaşma uygulamalarını kullanmak yerine, direk olarak Google Fotoğraflar üzerinden video aktarımı sağlayabilecekleri görülüyor. Bu özellik, muhtemelen herhangi bir videonun SMS ve MMS ağı yerine, karşı tarafa gönderilen bir bağlantı ile beraber Google Fotoğraflar’a yüklenerek paylaşılması sağlanacak. Gelecekte RCS‘nin ( Zengin İletişim Hizmetleri ) benimsenmesi arttıkça fotoğrafları ve videoları sohbet paneli üzerinden gönderdiğinizde, otomatik bir şekilde bulut sistemine yüklemek mümkün olacak. Böylelikle karşı taraf istediği herhangi bir cihazdan bu dosyalara yüksel kaliteli bir şekilde erişim sağlanabilecek. 

Bu yeni özellik ile beraber  esasında beklendiği gibi bir mesajlaşma uygulaması mantığında çalışmayacak. Örnek vermek gerekirse Fotoğraflar’a giriş yaparak bir videoyu veya fotoğrafı seçmek mümkün olacak. Daha sonrasında ise mesaj olarak gönder diyebilirsiniz. Ardından ise karşı tarafa bir SMS veya MMS şeklinde gidiyor. İçerisinde yer alan herhangi bir görsele tıklandığında ise tıpkı normal bir mesaj ile gelmiş gibi görüntülenebilir. Fakat aslında, kullanıcılar bu dosyayı bulut sistemine yükleyebilirler. Karşı tarafa da SMS üzerinden bağlantı göndermeniz mümkün olacak. Ancak daha sonrasında ise cihaza yükleneceği için bir mesaj şeklinde orada kalacaktır. Google‘ın söz konusu bu yeni özelliği, ilk olarak kendi Pixel serisi telefonlarında yer alması bekleniyor. Ardından ise tüm Android cihazlarda kullanılabilecek. Fakat telefon üreticilerinin cihazlara yerleştirildiği kendi galeri veya fotoğraf uygulamaları üzerinden değil, direk olarak Google Fotoğraflar ile kullanmak mümkün olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir