Google Fotoğraflar, kullanıcıların fotoğraflarını kaybetme endişesi olmadan bulut sunucularda depolamasına imkan tanımaktadır. Ancak bu özellikle hesabın ele geçirilmesi gibi durumlarda bazı tehlikeli olayların ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğer meraklı gözlerden fotoğraflarınızı uzak tutmak istiyorsanız bazı özelliklerden yararlanabilirsiniz. 

Google Fotoğraflar kilitli klasör ne işe yarar?

Google tarafından ilk olarak Pixel modellerine getirilen ve daha sonra tüm Android kullanıcılarına güncelleme ile gönderilmeye başlanan yeni özellik, kullanıcıların özellikle önemli fotoğraflarını bir klasör altında toplanmasını ve diğer kullanıcıların ya da kişilerin bu fotoğraflara erişmesinin engellenmesini esas almaktadır. Kolay bir şekilde yapılabilecek ayarlamalar sayesinde Google Fotoğraflar’daki fotoğraflarınızı tek bir klasörün altında güvenli bir şekilde tutabilirsiniz.

Kilitli klasör olarak adlandırılan bu klasörler, cihazdaki ekran kilidi parolası ile korunur. Hesap ele geçirilmiş olsa dahi kullanıcılar telefona sahip olmadan mevcut içeriklere ulaşamaz. Böylece herhangi bir endişe duymadan Google Fotoğraflar’da fotoğrafların güvenli bir şekilde saklanması da sağlanmaktadır. Üstelik kilitli klasör olarak adlandırılan bu özellikte, herhangi bir limit olmadığından dolayı dileyen kullanıcılar tüm fotoğraflarını bu klasör altında toplayarak saklayabilmektedir.

Google Fotoğraflar’daki kilitli klasör için tüm kişisel mahremiyeti göz önünde bulunduran Google, üstelik Google Fotoğraflar’ın kullanıldığı pek çok farklı servis ve uygulamada da kilitli klasörün görünmez hale gelmesine sağlamaktadır. Böylece kullanıcılar hiçbir endişe duymadan Google kilitli klasör özelliği ile fotoğraflarının tamamen görünmez ve korunaklı hale gelmesi sağlanmaktadır.

Google Fotoğraflar’da kilitli klasör nasıl oluşturulur?

Eğer bu özelliği kullanmak istiyorsanız Google Fotoğraflar üzerinden kolay bir şekilde ayarları yapılandırabilirsiniz. Google Fotoğraflar’ı açtıktan sonra kitaplık ve yardımcı programlar adımlarını takip ederek kilitli klasörü ayarla seçeneklerini kullanmanız gerekmektedir.

İlgili ayarlar sayesinde kullanıcılar herhangi bir sorun ile karşılaşmadan istediği şekilde klasörü yapılandırabilmektedir. Klasör, telefon ile özel olarak yapılandırılacağından dolayı cihazlarınızda bir kilit özelliğini kullanmanız gerekir. Parmak izi ya da çeşitli güvenlik desenlerini mevcut uygulama ile birlikte kullanabilirsiniz. 

Kilitli klasör oluşturduktan sonra tüm fotoğraflarınızı buraya taşıyabilirsiniz. Klasör oluşturulduktan sonra aynı zamanda cihazda çekilen tüm fotoğraflar varsayılan olarak kilitli klasör içeriğine atılmakta ve saklanmaktadır. Bu nedenle de çektiğimiz fotoğrafları diğer uygulamalar ile bulamadığınız durumlarda bu küçük detayı kesinlikle unutmayın. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir