Google Fotoğraflar, tarih düzenleme özelliği ile yenilendi. Bu sayede kullanıcılar, videoların ve fotoğrafların tarih ve saatleri üzerinde düzenlemeler yapabilecekler. Google’ın en popüler mobil uygulamaları arasında yer alan ve fotoğraflarınız ile videolarınızı yedekleyip görüntülemenizi sağlayan Google Fotoğraflar, tarih düzenleme özelliğine güncelleme getirdi Bu özellik sayesinde kullanıcılar, videoların ve fotoğrafların tarihlerini ve saatlerini değiştirebilirler. 

Google Fotoğraflar tarih düzenleme özelliği ile yenilendi

Akıllı cep telefonunuzda bulunan fotoğrafların ve videoların çekim tarihinin ve saatinin ye aldığı meta veriler üzerinde düzenleme yapmak, bunun kısa bir süre öncesine kadar oldukça uğraştırıcı bir işlem olduğu belirtildi. imdi ise Google Fotoğraflar, videolarınızın ve fotoğraflarınızın çekim tarihlerini ve saatlerini düzenlemek için size bir güncelleme sundu.

8

Uygulamanın 5.57.9.394309483 sürüm numarasına sahip güncelleme ile sunulan bu yeni özellik, şu an için sadece Androd akıllı cihazlarla kısııtlıdır Üstelik söz konusu bu özellik sizin çektiğiniz fotoğraflar ya da videolar için değil, aynı zamanda farklı kişiler tarafından çekilen multimedyalar için de kullanılabilir durumdadır. Yani internet üzerinden indirdiğiniz veya arkadaşınızın size gönderdiği fotoğrafların tarih ve saat bilgileri üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. 

Google Lens Chrome’a geliyor

Google tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre Lens, Chrome tarayıcısına entegre edilecek. Söz konusu u durum masaüstü platformlardaki Chrome kullanıcılarının lens özelliklerinden faydalanabileceği anlamına gelir. Seach On etkinliğinde söz edilen bu özellik, oldukça kısa bir süre içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Yeni özellik, Chrome tarayıcısında bir web sitesini ziyaret ettiğinizde karşılaşabileceğiniz metin, fotoğraf ya da video içeriklerini seçmeniz ve taramanız adına büyük bir kolaylık sağlayacak. Lens, eğer bir tarama işlemi gerçekleştirmeye ihtiyacınız olduğunda o içeriği hem tarayıp hem de sizin için aynı sekme üzerinde gösterecek. Bu sayede yeni bilgilere erişim sağlamak için farklı bir sekmeye geçiş yapmaya gerek duyulmayacak. Örnekle açıklama yapmak gerekirse web sayfasında yer alan bir çardır gördüğünüz zaman bu çadırın aynısı ya da benzer bir halini sayfadan çıkmaya gerek kalmadan hızlı bir şekilde tarayabilirsiniz. Lens, fotoğraf ile uyumluluğa sahip diğer fotoğrafları da kolaylık olması adına sayfaya getirecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir