WhatsApp, sohbet yedeklerinde ücretsiz Google Drive desteği sunuyor. WhatsApp kullanıcılarının Google Drive WhatsApp yedeği indirme işlemlerini yapmak için aşağıdaki adımları takip etmesi yeterli.

iOS için WhatsApp indir

Android için WhatsApp indir

Google Drive ile entegre olabilen WhatsApp, yeni kurulumlarda ya da cihaz değişikliği gibi durumlarda kolayca sohbet geçmişinin alınmasını sağlıyor. Üstelik yapılan son güncellemeler sonrasında WhatsApp yedeği iOS ve Android arasında da kolay şekilde transfer edilebiliyor. Google Drive üzerinde WhatsApp yedeğini bulmak ve çeşitli işlemler yapmak isteyenler ise birkaç küçük püf noktasıyla destek alabilir.

Adım Adım Google Drive WhatsApp yedeği indirme işlemleri

Google Drive WhatsApp yedeği görme adımları

Google Drive WhatsApp yedeği bulma noktasında sorun yaşıyorsanız öncelikle aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir.

iOS için Google Drive indir

Android için Google Drive indir

Google Drive’da WhatsApp yedeğini görmek için öncelikle WhatsApp’ta tanımlanmış hesap ile Google Drive hesabı açılmalıdır.

Google Drive WhatsApp yedeği indirme

Ardından menüyü açarak yedeklemeler seçeneğine dokunun.

Google Drive WhatsApp yedeği indirme

Yeni sayfada WhatsApp yedekleri görüntülenecektir. Böylece kolayca yedeğe ulaşabilir ve yedek ile ilgili işlemlerinizi yazabilirsiniz.

Google Drive WhatsApp yedeği görmüyor

Google Drive WhatsApp yedeği görmüyor hatasında öncelikle WhatsApp yedeklemelerinin hangi Google hesabı ile yapıldığı araştırılmalıdır. Bunun için;

  • WhatsApp’ta Ayarlar > Sohbetler adımlarını takip edin.
  • Yeni sayfadaki menüden sohbet yedeği seçeneğini açın.
Google Drive WhatsApp yedeği indirme
Google Drive WhatsApp yedeği indirme işlemleri

Bu bölümde yer alan verilerde, yedekleme yapıldığı yazıyorsa, Google Drive için aynı hesaba giriş yapılmalıdır. Son yedekleme bölümünde herhangi bir yedekleme görülmüyorsa, Google Drive WhatsApp yedeği görmüyor sorununun asıl nedeninin program olduğu anlaşılmalıdır. Yedekleme ile ilgili sorun yaşıyorsanız videodan destek alabilirsiniz.

Önemli not: Mevcut yedeklemeler için “Google 57 gün sonra yedeklemenizin süresi dolacaktır. Yedeklemenizin süresi dolduğunda, yedeklemeniz Drive’dan otomatik olarak kaldırılır ve silinir. Önemli bilgileri kaybetmemek için güncellemelerinizin kaydını tuttuğunuzdan emin olun.” uyarısı yapılmaktadır. Bu nedenle yedeklerin sınırsız bir şekilde saklanması gibi durum söz konusu değildir.

Google Drive WhatsApp yedeği indirme işlemleri ve benzer durumlarla ilgili resmi desteğe ise WhatsApp Destek sayfası üzerinden erişebilirsiniz.

Telegram’daki özellik WhatsApp’a geliyor

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir