Geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan M1 işlemci için uygulamalarda M1 ve ARM işlemcilere yönelik dönüşümler yapılmaya başlandı. Bu alanda öncülerden bir tanesi de Google bulut depolama sistemi Google Drive oldu.

Apple tarafından geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan M1 işlemciler, çok daha verimli ve güçlü olması ile dikkat çekmişti. ARM tabanlı olarak geliştirilen bu işlemcilerde masaüstü işletim sistemleri için bugüne kadar önemli bir değişim yaşanmamıştı. Yapılan yeni güncellemeler ile özellikle Mac kullanıcılarının işlemciyi tam potansiyelde kullanabilmesi adına optimizasyonlar yapılmaya başladı. Popüler bulut depolama uygulamalarından bir tanesi olan Google Drive için yapılan yeni açıklamada uygulamanın M1 işlemci yerel desteğine sahip olduğu belirtildi. Böylece masaüstünde Google Drive uygulamasını kullanmaya başlayacak olan Mac kullanıcıları, uygulamaya tam performansı bir şekilde kullanabilecek.

Testler Şubat’ta başlamıştı

En son Şubat ayı içerisinde başlatılan açık beta programı ile testleri gerçekleştiren Google, aradan çok uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen kararlı sürümü ancak kullanıcılar ile paylaştı. Yapılan güncellemede özellikle yeni iyileştirmeler ve yamalar hakkında detaylı bilgilere yer verildi.

Google Drive 52.0 versiyon yama notlarında neler var?

Google Drive 52 versiyon yama notları şöyle;

  • Çevrimdışı oluşturulan klasörlerin ve dosyaların erişilebilirliği iyileştirildi.
  • Bazı kameraların Masaüstü için Drive’a yedeklenmesi için destek eklendi.
  • Masaüstü için Drive içinden ek bulut depolama alanı yönetme ve satın alma özelliği eklendi.
  • Çevrimdışı çalıştıktan sonra bir ağa bağlanırken iyileştirilmiş senkronizasyon performansı.
  • Dosyaları bir USB cihazından Masaüstü için Drive’a yüklerken geliştirilmiş ilerleme mesajı.
  • Meet eklentisi aracılığıyla SIP telefonlarını arama özelliği eklendi.

Google tarafından yapılan mevcut açıklama, bundan sonraki süreçte Google Drive kullanıcılarının çok daha hızlı ve verimli bir uygulama deneyimi elde edebileceğini gösteriyor. Tüm indirme kaynaklarında yapılan yükseltme sonrasında uygulamayı ilk defa indirecek kullanıcılar otomatik olarak yeni güncellemeyi alabilecek. Google Drive kullanan Mac kullanıcılarının ise bir defaya mahsus olmak üzere uygulamasını güncellemesi gerekecek. Uygulama güncellemesi uygulama ayarları üzerinden kolay bir şekilde yapılabilir. M1 işlemci uyumluluğunu başlatan Google’ın önümüzdeki günlerde farklı uygulamalarında da benzer desteği getirmesi bekleniyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir