Geçtiğimiz hafta bazı Google Drive kullanıcıları kaybolan büyük veriler olduğunu bildirdi. Google bu konuyla ilgili yeni bir adım attı.

Google resmi sitesinde yapılan paylaşımlardan anlaşıldığı üzere Google Drive kullanıcılarının bir kısmında büyük veri kayıpları yaşandı. Masaüstü için Drive’de dosyaların kaybolmasına neden olan bir hatanın ardından Google, kullanıcıların bunları kurtarmak için uygulayabileceği adımları özetledi. Yakın zamanlı kullanıcıların bir çoğu ise uzun süreli veri kayıplarını bildirdi ve bu durum şu ana kadar kullanıcıların oldukça canını sıkmış durumda. 

Veri kaybı yaşayan kullanıcılardan biri şunu yazdı: “Aynı sorunu bugün ben de yaşadım, kayıp dosyalarımı alamamam durumunda büyük sorunlar oluşturacak. Geçtiğimiz birkaç yıldaki tüm iş çalışmalarım ve kişisel dosyalarım birden yok oldu. Dosyalarımın yüzlercesi bi anda kayboldu. Dosyalarımı nasıl geri getireceğim konusuna ciddi endişelerim var. Üzerinde çalıştığım ve hali hazırda çalışmaya devam ettiğim projelerim içindi. Süreçte buna benzer bir çok mesaj vardı ve bir diğer kullanıcının mesajı ise şöyleydi: “Aynı durum, kuruluşumuzdaki kullanıcıların da başına geldi. 2023 Mayıs ayından itibaren masaüstü Google Drive’ye eklenen dosyaların tamamı sanki hiç bulutla senkronize değilmiş gibi kayboldu.” 

Google Drive Kullanıcılarından Veri Kayıpları İddiası

Verilerini kaybeden Google Drive kullanıcıları için çözüm

Google’nin, Masaüstü için Drive’deki bazı kullanıcılarda dosyaların kaybolmasına neden olan senkronizasyon sorununa yönelik bir çözümü var. Ne yazık ki bu tek tıklamayla güncelleme kadar basit değil, ancak Google, dosyalarınızı kurtarmak için uygulayabileceğiniz adımların bir listesini yayınladı. 

Windows ya da MacOS için Google Drive’ın en son sürümünü indirip açtıktan sonra Google uygulamanın kurtarma aracını çalıştırmasını söylüyor. Menü çubuğunda ya da sistem tepsisindeki sürücü simgesini tıklayın. Ardından shift tuşunu basılı tutun, ayarlara tıklayıp yedeklemeden kurtarı seçin. Eğer bir sorunla karşılaşmadan ilerlerse ‘Kurtarma başladı’ yazan bir bildirim gelecek. İşleminiz tamamlandığında Google, kurtarılan dosyaların tamamını ‘Google Drive kurtarma’ adlı yeni bir klasöre aktarmış olacaktır.

Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda #DFD84 hashtagini kullanarak ve teşhis günlüklerini dahil edeceğini belirten kutucuğu işaretleyerek, masaüstü için Drive uygulaması aracılığıyla geri bilirim gönderebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir