Google Drive için faydalı güncellemeler yaparak, şirket bu sefer direkt olarak video ve arama tarafına odaklandığı iyileştirme yaptı.

Google Drive öncelik olarak iOS tarafında bir arama güncellemesini sundu. Bu güncellemeyle beraber uygulamanın arama altyapısı daha basitleşmiş oldu. Yeni menü altyapısı ile dosya türüne göre aramayı kolaylaştıran Google şirketi, kişilere artık birden fazla filtreleme seçeneği sunmakta. Bu sayede ise aranan dosyalar daha hızlı şekilde bulunabiliyor hale geldi. 

Google Drive

Bu değişiklikleri yakın zaman içinde Android tarafına da getireceğini belirten internet devi, bunlara ek olarak yüklenen tüm yeni videolar için ‘HTTP’ temelli Dinamik Uyarlanabilir Akış ‘DASH’ video altyapısını da devreye aldığı söyleniyor. Bu özelliğin video oynatma sürecine ‘adaptif bitrate’ getirdiği bunun sayesinde ise ağ hızına bağlı olarak değişen kalitenin etkisiyle video oynatma performansının ya da hızının artırıldığı duyuruldu. 

Google Drive içinde video oynatma deneyimi YouTube platformu gibi görünmesine rağmen YouTube kadar iyi performanslı olmadığı bilinmekteydi. Bu açıdan atılan video adımı olumlu tepkilerle karşılandı. Sürecin eski videolara ise bu yılın sonuna kadar getirilmiş olacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Bu özelliklerden önce Google Chrome şirketi için arama tarafında üç yeni güncelleme yapmıştı. “Bazen tam ne aradığınızdan emin olamazsınız. Bu yüzden bugün Google Chrome’da size ilham verecek üç yeni özellik yayınlamaktayız.” duyurusunu yapan Google, ilk olarak artık arama bölümünde kullanıcıların karşısına daha bir şey yazılmadan önce öneriler çıkarmakta.

Google Drive
Google Drive

Yeni Gelecek Özellik Gizli Mood’u Faydalı Hale Getirecek

Bu özellik kullanıcıların daha önceki aramalarına bakmakta ve ona göre alternatif arama önerileri gösterildiği öne sürülüyor. Süreç içerisinde diğer kişilerin aradığı popüler içeriklerden yararlanan ve süreci kullanıcılarına özelleştiren Google, tarayıcı için iOS ve Android tarafında da bir güncelleme gerçekleştiriyor olacak. 

Artık mobil cihazlarda arama sonuçlarında çıkan önerilerin spesifik olarak ürün tarafında görsel açıdan daha zenginleştirilmiş bir içeriği oluyor. Yeni döneminde bir ürünle alakalı aramalara daha farklı kategorilerde ya da başka bir anlam aranan ana ürünle bağlantılı diğer ürünleri de kapsayacak şekilde görsel öneriler çıkarılması bekleniyor. 

Chrome için yapılan üçüncü güncellemeyle bağlantı sorunlarına odaklanmakta. Bu konuda ise şunlar aktarılıyor: “Mobil cihazınızın internet bağlantısı zayıf olduğunda ihtiyacınız olan bilgilere her zaman erişme imkanı bulamazsınız. Android ve iOS kullanıcıları için Chrome kötü bir internet bağlantınız olduğunda bile size arama önerileri sunacak gelişmiş bir altyapıya sahip oluyor. Bu durum ‘Gizli Mod’’dayken de daha faydalı öneriler alacağı anlamına da geldiğini belirtelim.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir