Bulut depolama uygulamaları, bulut sunucularda yer alan dosyalara ve verilere her yerden sorunsuz şekilde bağlantı imkanı sunar. Ancak çoğu kullanıcı ücretsiz versiyonları kullandığından dolayı zaman zaman depolama alanı sorunu yaşanabilmektedir. Çok fazla verinin olduğu durumlarda veriler arasından tek tek incelemeler yapmak ve ihtiyaç duyulmayan verilerin silinmesini sağlamak zor olabilir. Eğer bulut depolama alanlarında temizlik ihtiyacınız varsa bu işlemleri yaparken özel uygulamadan destek alabilirsiniz. Bu tür durumlarda çoğu kullanıcının ilk tercihi olan DaisyDisk uygulamasını kullanabilirsiniz.

DaisyDisk, tüm dosyalarınızı analiz eden ve hangilerini silmeniz gerektiğini öneren kullanıcıların disk alanını boşaltmasına yardımcı olan popüler bir Mac uygulamasıdır. Uygulama çalıştırıldığı andan itibaren kapsamlı tarama yaparak tüm bulut hizmetlerinde kullanıcıların dosyalarını listeler ve boyutlarına göre de çeşitli silme önerileri sunmaya başlar. Tanıtım itibariyle dikkat çeken ve yüksek kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran program için tanıtımda “Bir bulut depolama hizmeti kullanıyorsanız, DaisyDisk tıpkı bir yerel diski taradığınız şekilde depolamanızın içeriğini doğrudan bulutta tarayabilir. Bu sayede bulut depolama kullanımınızın görsel dökümünü alabilir, gereksiz büyük dosyaları kaldırabilir ve bulut kotanızı sağlıklı sınırlarda tutabilirsiniz.” denilmiştir. Bu bakımdan uygulamayı kullanmanız ile birlikte tüm bu avantajlara sizler de sahip olabilirsiniz.

DaisyDisk ile Google Drive, Dropbox ve OneDrive’da nasıl yer açılır? (MAC)

Uygulamanın sunduğu avantajlardan yararlanmak için öncelikli olarak uygulamayı indirerek kurmalısınız. Uygulamayı indirdikten sonra ise bulut hesaplarına giriş yapmak için oturum açmanız yeterlidir. Oturum açtıktan sonra uygulamada yer alan tara bölümünü kullanarak bulut hesabınız üzerinden tarama yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Bulut depolama alanındaki dosya boyutuna bağlı olarak tarama işlemi uzun sürebilir. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra ise Google Drive, Dropbox ve OneDrive başta olmak üzere tüm bulut hesaplarınızdaki verilerinizin özeti karşınıza çıkacaktır. Bu sayede hangi verilere ihtiyacınız olduğunu, hangilerine ihtiyacınız olmadığını belirleyerek tek tıklama ile tüm içeriklerinizi silebilir ve daha fazla yer açabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri tek tek yapmak oldukça zor olabileceği gibi uygulama sayesinde tüm içeriklerinizin özet bilgilerini almanız, bilmediğiniz ve çeşitli klasörler içerisinde saklanan yüksek boyutlu dosyaları keşfetmeniz kolaylaşmaktadır. Ücretsiz şekilde kullanılabilecek olan uygulamayı tüm MAC kullanıcıları tercih edebilir ve kullanabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir