Google Drive sitesinin yeni ana sayfası geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma açılmıştı. İnternet devi Google, şimdi de bu sayfaya “ gelişmiş arama yetenekleri ve genişletilmiş arama çubuğu” ekleyecek. Firma kısa süre önce iOS uygulamasında da benzer bir değişiklik uygulamıştı.

Yapılan değişikliğe göre, arama alanı artık logonun yanında en üstte gözükmüyor. “Drive’a hoş geldiniz” yazısının da bulunduğu içerik> görünüm tarafına taşındı. Çubuğun bu yeni konumu şimdilik yalnızca ana sayfa için geçerli oluyor. Diğer arayüzlerde ise yine olağan konumunda kalmaya devam ediyor.

Kullanıcıların arama sonuçlarına yönlendiren filtreler (Kişiler, Değiştirilenler Tür ve Konum) arasına artık Ana Sayfa da eklenmiş oldu. Bu durumda kullanıcılar kendileri için en önemli dosyaları “daha hızlı ve daha kolay” şekilde bulabilme imkanı olacak.

Google Drive sitesinin yeni ana sayfası geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma açılmıştı. İnternet devi Google, şimdi de bu sayfaya “ gelişmiş arama yetenekleri ve genişletilmiş arama çubuğu” ekleyecek.

Bu gelen değişiklikle kullanıcıların yeni açılış sayfasını eskisinden ayırt etmesini kolaylaştırmış olacak. Kullanıcılara istedikleri takdirde Ayarlar’daki ‘Drive’ım’ sekmesi üzerinden eski görünüme dönebilme imkanı da tanımlanacak.

Yeni Google Drive Arama Çubuğunun Dağıtımı Başlıyor

Google Drive’ın ana ekranına eklenmiş olan arama çubuğunun dağıtımı başladı. Hem bireysel kullanıcılar hem de kurumsal Workspace aboneleri, ayrıca kişisel Google hesapları da bu çubuğu kullanabilir halde olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir