Google Workspace uygulamaları profesyonel hayatımızın neredeyse her alanına girdi. Dokümanlardan E-Tablolara kadar her uygulaması, dünya genelindeki birçok kullanıcıya yardımcı oluyor.

googledrive

Dolayısıyla teknoloji devi, üretkenlik araçlarını tasarım ve özellikler açısından sık sık güncelliyor. Yeni duyurulan yetenek seti, iş akışı deneyimini iyileştirerek kullanıcıların üretkenliği artırmasına ve daha kısa sürede daha fazla iş yapmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.

Perşembe günü Google, Drive, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar dahil olmak üzere Workspace uygulamalarını, şirketin geçen yıl Gmail’e dahil ettiği basitleştirilmiş Material Design 3 kullanıcı arayüzüne benzer bir görünümle nasıl yeniden tasarladığını paylaştı . Workspace uygulamalarına yeni güncellemelerin önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Google Workspace ürün yönetimi direktörü Vishnu Sivaji, bir blog gönderisinde Google Drive kullanıcılarının artık her sayfanın üst kısmındaki açılır menü aracılığıyla farklı belge türlerine nasıl daha kolay erişebileceklerini göstererek. Kullanıcılar ayrıca bir dosyanın üzerine geldiklerinde bir belgeyi paylaşmak, indirmek veya düzenlemek için bir satır içi işlem çubuğu görecekler.

Google Dokümanların yeni özellikleri

E-Tablolar da kolayca Google bağlantılarının başlıklarına doğrudan e-tablolardan erişebiliyor. Bir kullanıcı, kendi Workspace dokümanına başka birinin Workspace belgesini eklerse, orijinal sahibi, son değiştirilme tarihi ve URL gibi meta verileri görmelerine olanak tanıyan bir “Veri Çıkarma” yeteneği getirildi böylece kullanıcılar içeriklerin bağlantılarının takiplerini sağlayabilecek.

Şirket ayrıca “@bugün” veya “@yesterday” gibi tarih kısayolları ekliyor, böylece kullanıcılar her tarihi elle yazmak zorunda kalmıyor. Şirket, hisse senedi şeritleri de dahil olmak üzere tarayıcı özelliklerinin çoğunu E-Tablolar’a dahil ediyor. Bir kullanıcı “@” sembolünü ve ardından bir şirket adını koyarsa, bu, bir e-tabloya canlı olarak güncellenen bir hisse senedi bildirisi eklemesini sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir