Google’ın her geçen gün daha fazla kullanılmaya başlanan Dokumanlar uygulamasına emoji desteği getiriyor. Artık daha renkli sayfalar oluşturulabilmesi mümkün olacak.

Google tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan ve Microsoft’un popüler office programı Word’un en büyük rakiplerinden birisi olarak görülen Google Dokümanlar için güncellemeler devam ediyor. Mobil, bilgisayar ve web tarayıcı üzerinden kolay bir şekilde erişilebilir durumda olan Google Dokümanlar servisi, Google’ın diğer servis ve uygulamalarıyla da tam uyumlu bir şekilde çalışıyor. Böylece kullanıcıların bulut sistemlerde daha pratik bir kullanım elde etmesi, daha fazla kişinin Google Dokümanlar kullanmasını sağlıyor. Bu gücünü kullanmak ve daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyen Google ise güncellemeler ile yeniliklere yer vermeye devam ediyor.

Google’a emojiler geliyor

Google Dokümanlar için yapılan son açıklamalarda emoji desteğinin sağlanacağı belirtildi. Her geçen gün daha fazla yerde görülmeye başlanan emojiler, Google çalışma alanı güncellemesi ile Google Dokümanlarda da yer alacak. Özellikle çoklu kullanıcıların ortak bir şekilde çalıştığı dosyaları daha eğlenceli hale getirecek olan emojiler, kısa süre içerisinde güncelleme ile kullanıcılara sunulacak.

5 Nisan Salı günü Google’ın blog sayfasında “Web üzerinde Google Dokümanlar’da Yeni Emoji Tepkileri Başlığı” ile yer gelen gelişmelerde, kullanıcıların geri bildirim alabilmesi ve gönderebilmesi adına emoji desteğinden yararlanabileceği belirtildi. 

Google emojiler nasıl kullanılacak?

“Bu özellik varsayılan olarak AÇIK olacaktır ve kullanıcı tarafından devre dışı bırakılamaz. Dokümanlardaki tepkilere erişmek için herhangi bir mesajın veya mevcut bir bağlantının üzerine gelin ve “Tepki ekle” simgesine tıklayın. Ek olarak, emoji tercihleri ​​Google Chat ile paylaşıldığından, bir uygulamada ayarlanan tercihler diğerine yansıtılacaktır. Her iki uygulama da emoji tercihlerini güncellemek için kullanılabilir. Google Dokümanlar ‘da emoji tepkilerini kullanma hakkında daha fazla bilgi edinmek için Yardım Merkezi’ni ziyaret edin.” denilerek tanıtımı yapılan mevcut özellikler, planlamaya göre 20 Nisan 2022 tarihinden itibaren kademeli olarak kullanıma sunulacak. Google Workspace, eski G Suite Basic ve Business müşterileri ile kişisel Google Hesapları bu güncellemeyi alacak. Mevcut yeniliklerin Google Doküman kullanım oranlarına nasıl yansıyacağı ise önümüzdeki günlerde paylaşılacak rapor ile ortaya çıkacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir