Dünya’nın önde gelen teknoloji firmalarından olan Google, DMA kapsamında avrupa’da yapacağı bazı değişiklikleri açıkladı. Avrupa Birliği geçtiğimiz yıl kabul edilen, DMA mevzuatı ile Avrupa merkezli olarak teknoloji alanında tekelcilik karşıtı olarak sağlam bir temel oluşturmayı hedefliyor. 

Dijital Piyasalar Yasası, akıllı telefon gibi cihazlarda üçüncü parti uygulama marketlerinin kullanılması için kilit kapı aralıyor. Bu düzenlemeler Google tarafını da etkilediği için firma bu bağlama değişiklikler yapmaktadır. Mart ayında başlayacak olan yeni dönemde Google, kişilerin yeni aldığı akıllı telefonlarının kurulumunda yerleşik tarayıcıyı belirlenmesine izin verilecek.

Fiyat Karşılaştırma Sitelerinde Bağlantı Aktarılmaya Öncelik verilecek

Google DMA Kapsamında Yapılacak Olan Bazı Değişiklikleri Duyurdu

Bu ilerleyen zamanlarda elbette değiştirilecek ancak yeni dönemde varsayılan olarak Chrome zorlaması yapılmayacak. Benzer bir ekranı Chrome tarayıcıya da getirecek ve orada olan yerleşik arama motoru için tercih sunacak. Avrupa’da alışverişle ilgili sorgular sonucunda değişikler yaparak işletmeler ve ürünler yerine fiyat karşılaştırma sitelerinde bağlantı aktarılmasına öncelik verilecek.

Google, Avrupalı kullanıcıların Chrome, Youtube, Google Play gibi farklı hizmetler arasında paylaşılan veri kısıtlanmasına izin vermeyi de planlıyor. Bu yapılan değişikliklerin büyük bir bölümünün  sadece Avrupa ile sınırlı olması beklenmemektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir