Google, iklim değişikliği nedeniyle meydana gelen doğa felaketlerinin önüne geçebilmek için yapay zekadan faydalanacak.

Google, iklim değişikliğine karşı yapay zekayı kullanacak.
Google, iklim değişikliğine karşı önlem almak için yapay zeka teknolojisinden faydalanacak.

Hava olayları sonucunda kıyı şehirlerimizde meydana gelen su baskınları ve kırsal alanlarımızın bu nedenden dolayı sık sık sular altında kalması problemine yönelik Google tarafında çözüm çalışmalarına başlandı. Google, sivil toplum örgütlerinin iklim değişikliğine bağlı felaketleri önlemeye yönelik çalışmalarda kullanabilecekleri yeni çevrimiçi araçlar geliştirdi.

Daha önce aşırı hava olaylarından etkilenen konumdaki kullanıcılarına uyarı gönderen Google, ayrıca Arama Sayfası aracılığıyla da bu tip olaylara karşı anlaşılması kolay, yararlı bilgiler veriyordu. Sel, kar, kasırga gibi bir çok hava olayında önceden haber veren şirket, bu listeye aşırı sıcaklık uyarılarını da ekliyor.

Aşırı sıcaklıkla ilgili Google’da yer alan arama ayrıntıları, sıcak hava dalgasının tahmini başlangıç ve bitiş tarihi, bu durumda dikkat edilmesi gereken tıbbi şartlara ve etkisinin nasıl azaltılacağına dair her türlü bilgi Google tarafından sunulacak. Bu bilgilerin doğru ve uygulanabilir olması için, Google Heat Health Information Network (GHHIN) ile birlikte ortak çalışma yürütülmesi planlanıyor.

Google, İklim Değişikliklerine Yapay Zeka Aracılığıyla Çözümler Geliştirmeye Çalışıyor

Şehirler bunaltıcı bir havaya sahip değilse, o şehirde yaşayan insanlara sıcak havalarda konfor sağlamak çok daha kolaydır. Fakat şehirlerde sık sık karşımıza çıkan betonlaşma faaliyetlerinin hiç biri bu amaca uygun değildir. Bu yüzden Google, şirketin Çevresel  Öngörüler Gezgini uygulamasında yer alan “yapay zeka ile elde edilen şehirlerin havadan görüntülerini birleştirerek, şehirlerin ağaçlandırma kapasitelerini anlayabilmeleri ve kentsel ormancılık girişimlerinin planlamalarının çok daha doğru yapılabilmesi için” Tree Canopy özelliğini geliştirdi. 

Tree Canopy özelliği şuan zaten birçok şehirde kullanılıyor. Çarşamba günü yapılan duyuru ile program; Atlanta, Lizbon, Sidney ve Paris de dahil olmak üzere dünyada yaklaşık 350 şehirde kullanıma açılarak, geniş bir alana yayılacak. Ayrıca Google, günümüzde katranlı kağıt çatıların yaptığı gibi güneşten gelen fazla ısıyı içinde tutmak yerine yansıtan “soğuk çatıların” kurulumunun planlanmasına yardımcı olmak için benzer şekilde tasarlanan yapay zeka üzerinde çalışıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir