Google Cüzdan uygulaması uzun bir aradan sonra tekrar kullanıcıların hizmetine sunuluyor. İşte uygulamanın yenilenmiş sürümünün kullanıcılara sunduğu avantajlar;

İlginizi çekebilir: Google kullanıcıların kaldırması gereken yeni zararlı uygulamaları açıkladı

Teknoloji devi Google I/O, Google Cüzdan adını verdikleri uygulamaları yeniden kullanıcılara sunacaklarını duyurmuştu. Yaklaşık iki aylık bir bekleyişin ardından nihayet yeni Google Cüzdan uygulaması herkesin kullanımına sunuldu.

Google Cüzdan uygulamasının yeni versiyonu kullanıma açılmış olsa da bildiğiniz üzere bu Google’ın cüzdan terminolojisini ilk kez kullanışı değil. Temel olarak, Google Cüzdan, Android telefonunuzda kartları ve diğer öğeleri saklamanın varsayılan yoluydu. Ancak daha sonra 2018’de şirket, Cüzdan’ı Google Pay (GPay) ile değiştirme kararı almıştı. Google Pay aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmayacak olsa da, Google Cüzdan her zamankinden daha fazla özellik sunacak.

Android için Google Cüzdan indir

iOS için Google Cüzdan indir

Google, yeni uygulamayı ilk olarak bu haftanın başlarında 39 ülkede kullanıma sundu. Android 5.2 veya üst sürümleri çalıştıran bir Android cihazı olan herkes uygulamaya Google Play Store’dan erişebilir.

Yeni Google Cüzdan ve Google Pay ne yapacak?

Yeni Google Cüzdan uygulamasının özelliklerinden biri de kredi kartlarını ve sadakat kartlarını kabul etmesidir. Yeni uygulamada elektronik anahtarlarınızı bile saklamanız mümkün. Yeni cüzdan uygulamasını devlet kimliklerini, uçak biletlerini ve hatta aşı kartlarını saklamak için de kullanabilirsiniz. Kısaca Google uygulamanın gelişmiş versiyonunda pek çok şeye tek bir uygulama üzerinden erişilebilirlik sunuyır.

Elbette dijital cüzdanlarla ilgili en büyük endişelerden biri kullanıcı verilerinin güvende olup olmadığı konusu. Google, yeni Google Cüzdan uygulamasının Android’in sunduğu tüm güvenlik sistemlerinden yararlanacağını altını çizerek kullanıcıların satın alma geçmişini güvende tutmak için tüm satın alımların da şifrelendiğini açıkladı.

Sonuç olarak yeni Google Cüzdan uygulaması sunduğu özelliklerle Android kullanıcıları arasında popüler olacak gibi görünüyor. Peki siz yeni Google Cüzdan hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir