Web2 alanında tanınan isim Google, Web3 teknolojisinde çalışmalara başlamak için yeni ortaklıklar kuruyor. Google’ın depolama servisi Google Cloud, Web3 teknolojisi için Polygon ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

web 3 0

Google’ın kurduğu bu ortaklık sonucunda Blockchain ağının geliştiricisi Polygon Labs, Polygon düğümlerinin yönetimini ve dağıtımını basitleştirip bu ekosistemin tanınırlığını artırmayı hedefliyor. Polygon ve Google’ın yaptığı bu ortaklığın bir parçası olarak, Google Cloud’un Blockchain Node Engine’i Polygon desteği verecek.

Çalışmalara Polygon desteği

Google Cloud’un Web3  teknolojisi için yaptığı çalışmaları geliştirmek için yönetilen düğüm barındırma hizmeti olan Blockchain Node Engine, Google Cloud ve Polygon Las’ın yaptığı çok yıllı, stratejik ortaklığın bir parçası olarak Polygon desteği verecek. Ortaklıktaki sonucu yapılacak bu desek,  geliştiriciler için Polygon düğümlerinin dağıtımını ve yönetimini basitleştirmenin yanı sıra  Polygon ekosisteminin benimsenmesini de artıracak.

Gerçekleştirilen bu ortaklık hakkında açıklama yapan bir Google Cloud sözcüsü, Blockchain Node Engine’in hali hazırda Ethereum Blockchain ağını desteklediğini bu çalışmaların yanında Solana Blockchain ağını da desteklemek için çalışmaların sürdüğünü  belirtti.

Polygon  Labs’ın kurucu ortağı olan Brendan Farmer  yapılan ortaklıkla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Google Cloud altyapısı, talebin artmasının yanında işlemlerin hızlı ve ücretlerin düşük kalmasını sağlamak için teknolojiyi daha hızlı ölçeklendirmeye katkı sağlayacak.”

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir