Google, Chrome’u son sürümü ile beraber MacBook’larda daha az pil harcayan bir hale getirecek arka planda iyileştirmeler yaptığını söyledi. Şirket, bu hafta kullanıcılara sunulan 110 sürümünün hem Apple işlemcili yeni Mac’lerde hem de daha eski modellerde performans artışı sağlayacağını belirtti.

macbook2 1

Google’ın kendi yaptığı test sonucunda, kullanıcıların yeni sürümle beraber macOS Ventura çalıştıran M2 destekli yeni MacBook Pro’da 18 saat kesintisiz YouTube videosu izlenebileceğini veya 17 saat kesintisiz web’de gezinti yapılabileceği ortaya çıktı. Google, yeni sürümün Intel yonga setlerine sahip eski MacBook modellerinde ne kadar fark yaratacağına dair herhangi bir veri sağlamadı.

Google Chrome, Macbook’da enerji tasarufu sağlayacak

Google, özellikle geçtiğimiz sene bellek ve enerji tasarrufu modlarını test etmeye başladı. Fakat kullanıcılar bu geliştirmelere geçen haftadan itibaren ulaşmaya başladı. Arama devi, Chrome’un yukarıda belirtilen testlerde olduğundan 30 dakika daha uzun süre çalışabilmesi nedeniyle enerji tasarrufu modunun pil ömrünü daha da artırabileceğini söyledi.

Google, Chrome ekibinin iframe’lerde (sayfa içinde HTML sayfası yükleyen bir öğe) değişiklikler yaptığını kaydetti. Ayrıca, tarayıcının UI öğelerini gereksiz yere yeniden çizmesini durdurdu ve zamanlayıcısını daha verimli CPU erişimi için ayarladı.

Geçtiğimiz sene Microsoft, daha iyi enerji yönetimi için daha az sistem kaynağı kullanacak şekilde Edge tarayıcısını da ayarladı.

Sağ üst köşedeki “Diğer” düğmesine tıklayıp “Yardım” menüsünü açıp ardından “Google Chrome Hakkında” seçeneğine tıklayarak, kullandığınız Google Chrome sürümünü kontrol edebilir ve (potansiyel olarak) en son sürüme güncelleyebilirsiniz. Aksi takdirde, Google ara sıra arka planda otomatik olarak yeni güncellemeler indirmeye ve uygulamaya devam edebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir