Google şirketi, Qualcomm ile birlikte geliştirdiği Google Chrome’un ARM tabanlı Windows sürümünü kullanıma açtı. Bunun sayesinde Chrome, ARM PC’lerde daha performanslı çalışabilecek.

Doğal bir ARM desteğine sahip olan Chrome, böylece ARM tabanlı Windows PC’lerde çok daha performanslı çalışacağı ve daha az enerji tüketeceği söyleniyor. Bugün yapılan duyuru, Qualcomm’un yazın piyasaya süreceği büyük performans vaatleri olan Snapdragon X Elite işlemcilerinin piyasaya sürülmesinden hemen önce yayınlandı.

Google şirketi, Qualcomm ile birlikte geliştirdiği Google Chrome'un ARM tabanlı Windows sürümünü kullanıma açtı.

Chrome Artık Daha Performanslı Çalışabilecek

Google markasının Arm için optimize edilmiş Chrome sürümü, işlemci üreticisinden bağımsız olarak ARM tabanlı herhangi bir Windows PC’de de çalışıyor. Fakat Qualcomm şu anda Windows için ARM işlemciler üreten tek şirket konumuna geldi.

Şirket, daha önce de, Apple’ın ARM tabanlı Mac’leri için optimize edilmiş bir Chrome sürümü yayınlamıştı. Teknoloji devi ayrıca ChromeOS’taki Chromebook’lar için uzun süredir ARM tabanlı işlemcileri de desteklemekte. Yine Windows için dünyanın en popüler tarayıcısının doğal ARM desteğini sunması ARM PC’lerin benimsenmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir