Google Chrome’da reklam engelleyici gibi pek çok farklı özellik ve uzantı bulunuyor. Ancak önümüzdeki yıl yapılacak yenilikler sonrası bu uzantılar devre dışı kalacak.

Google Chrome için geliştirici sayfası üzerinden yeni bir bilgi paylaşıldı. Ocak ayı itibari ile tarayıcıda Manifest v2 (MV2) isimli API adı verilen destek sona erecek. Şu anda kullanımda olan uzantıların büyük bir bölümü bu sistemi kullandığı için uzantıların çalışması için yeni sürüme geçiş yapılması gerekecek. Yeni sürüm ise Manifest v3. Ancak yeni sürümün, önceki sürüme göre çok daha katı kontrollere sahip olması ve tarayıcıda kısıtlanan yetkiler sunması, reklam engelleyici uzantılar için büyük bir engel teşkil ediyor.

Google Chrome’daki bu 5 uzantı kullanıcıları izliyor!

Google reklamsız dönemi sona erdiriyor

Google yeni sürüme geçiş ile hem kötü amaçlı yazılımları hem de reklamlara yönelik engelleme getiren uzantıları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kullanıcılarının gizliliğini koruma noktasında yeni bir dönem başlatacak Google Chrome, reklam engelleyici uzantıları devre dışı bırakarak tarayıcıda yepyeni bir dönem başlatacak.

Google tarafından yapılan açıklamalarda kullanıcılar için bir farkın olmayacağı ve sadece teknik anlamda değişikliklerin yapılacağı belirtildi. Ancak pek çok uzantının kullanım dışı kalacak olması, Google Chrome kullanıcılarını doğrudan etkileyecek.

iOS için Google Chrome indir

Android için Google Chrome indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir