Teknoloji üreticisi Google, her alanda kendisini geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise Google Chromebook’lar yakın zamanda insan varlığını algılayabilirler. Chromium Gerrit’teki son verilere göre insan varlığını algılama ve yüz tanıma desteğini yakın zamanda Chromebook cihazlarda görebiliriz. Google, bazı Windows dizüstü bilgisayarların hali hazırda sunmuş olduğuna benzer olarak, Chrome OS’da bir insan varlığı sensörleri ile alakalı kod eklemek için çalışıyor. Google’ın çalışması ile alakalı bilgiler ise 9to5Google tarafından ortaya çıkarıldı.

Üzerinde henüz çalışmaların devam ettiği insan varlığı sensörü, yüz tanıma desteğinin Chromebook’lara geleceğini garanti etmiyor. Ancak söz konusu iki özellik el ele gitme eğitiminde gözüküyor. İnsan varlığını algılamayı destekleyen Windows dizüstü bilgisayarlara baktığımız zaman Windows Hello’ya bir eklenti olarak görüyoruz.

Google Chromebook’lara insan varlığı sensörü geliyor

1 1631173943

Bu yeni sensör ile kullanıcı yanına geldiği zaman bilgisayarın uyanmasına olanak tanınacak. Bu noktada Windows Hello kamerası kullanıcıyı tanıyacak ve PC kilidini açmış olacak. Tüm bunlar kullanıcıdan doğrudan etkileşim olmadan gerçekleştiriliyor olacak. Bu durum mevcut parmak izi sensöründen daha kullanışlı hale getirmek için geliştiriliyor. Diğer yandan insan varlığı sensörünün tam ters yönde çalışabileceğini de belirtelim. Bilgisayardan uzaklaştığınız zaman bilgisayar otomatik olarak kitlenebilecek.

Google’ın taahhütlerinde ortaya çıkan bilgilere göre özelliğin şuan için geliştirmenin ilk aşamasında olduğu gözüküyor. Chromebook’ta insan varlığı algılama özelliği varsa bir simge aracılığı ile bu kullanıcıya bildirilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir