Google, son dönemlerde yaptığı çeşitli açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Chrome’un Android ve iOS sürümlerinde URL yazım hatalarını kendiliğinden düzeltecek bir özelliğin görüleceği söylendi. Bahsi geçen gelişme, mobil kullanıcılar açısından son derece ciddi bir kolaylık sunmuş olacak. Yanlış yazılmış olan URL’ler ile tehlikeli web sitelerine yönlendirme de azalacak.

Google, daha evvel masaüstü Chrome için bu özelliği getirmişti. Burada asıl amaç ise daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmaktır. Google Chrome, kullanıcıların bizzat yanlış biçimde yazdığı URL’lerde olası bir hatayı belirleyerek düzgün örnekler sunacak. Yeni dil öğrenen kullanıcılar açısından bu yeni özellik, internet deneyimini daha keyifli hale getirecek gibi görünüyor.

Google Uygulamalarına Gelecek Diğer Yeni Özellikler

telefon ekranında google chrome
telefon ekranında google chrome

Google, URL yazım hatalarını düzelten özellikle beraber Google Haritalar konusunda da erişilebilirlik merkezli birkaç farklı özellik sunmaya hazırlanıyor. Haritalarda artık özel etiketler yer alacak. Engelli işletme sahibi etiketi de bunlardan biri olacak.  Google Lens, Haritalar içerisindeki canlı görüntü arama işleviyle beraber telefonun ekran koruyucusunu kullanarak ilgi çekici yerleri yüksek sesle okuyacak.

Bahsi geçen özellik, Android’e 2023 senesi içerisinde gelecek. iOS işletim sistemine sahip telefonlara ise bu hafta gelmiş olacak. Söz ettiğimiz her bir özellik, birçok kişinin yaşamını kolaylaştıracak cinstendir. Özellikle iOS kullanıcısıysanız bu özelliklere olabilecek en kısa süre içerisinde ulaşmış olacaksınız. İlerleyen günlerde farklı gelişmeler de yaşanabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir