Teknoloji gün geçtikçe ivedilikle ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde teknoloji devlerinden biri olan Google, kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak için şifre yöneticisine kolay erişmek amacıyla kontrol paneline direkt ekleme yaptı. Bugünlerde üzerinde çalıştığı kullanıcı deneyimini iyileştirecek bir özellik ile üzerine dikkatleri çekmeye devam ediyor. 

Google Chrome bellek tasarufu
Şifre paylaşma özelliği yakında işlerimizi daha kolay hale getirecek!

Yeni Özellik: Şifre Paylaşma 

Şu sıralar net bir durum söz konusu değil. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. İlk başlarda edindiğimiz bilgilere göre şu özelliklerin yer almasını bekliyoruz: 

  1.  Altı kişiyle paylaşabilme,
  2. Parola veya kullanıcı adı paylaşabilme,
  3. Karşıdan bilgileri alabilme, 

Kulağa çok hoş geliyor. Teknoloji devi gün geçtikçe işimizi kolaylaştırmaya devam ediyor. 

Yeni özellik ile gelebilecek riskler 

Bu yeni özellik işlerimizi  çok kolaylaştıracak gibi görünüyor. Netflix, YouTube gibi aile üyeliklerinde diğer aile üyemizle kolaylıkla paylaşacağız.  Paylaşım ve şifre bir arada olunca güvenlik akıllara bir sürü soru işaretini getiriyor.

Ancak parolalar her zaman kimlik avına maruz kalma veya siber saldırılarda sızdırılma riski altında bulunmaktadır.  Google, bu sorunların uzun zamandır farkında olduğunu ve bu nedenle İki Adımlı Doğrulama ve Google Password Manager gibi savunmalar oluşturduğunu belirtmektedir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir