Google, Chrome tarayıcısına entegre edilmiş olan panoya anında kopyalamaya ek olarak aynı zamanda, bağlantıda gösterilenlerin belirli alanlarının yakalanmasına ve Windows Ink aracılığıyla düzenlenmesin imkan tanıyan yeni bir ekran yakalama aracı hazırlıyor. 

Halen, Canary kanalında bir test sürümünde olan özellik, açıkça Microsoft Edge’in “Web Yakalama” işlevinden baz alınarak hazırlanmıştır, ancak bazı avantajları da yok değildir. Yeni düzenleyici, örneğin, daire, kare, ok ve çizgi gibi şekiller eklemenin ve yeniden boyutlandırmanın mümkün olduğu çeşitli düzenleme kontrolleriyle ekran görüntüsünü ayrı bir pencerede açma kolaylığı sunuyor. Renkleri ve stili özelleştirmek için gülümsemeler, metin ve seçeneklerin yanı sıra aynı zamanda kalınlığı ve fırçaları ayarlamak adına araçları da kullanabilirsiniz. 

Chrome’un yeni ekran görüntüsü düzenleyicisini kullanma

Daha önce de belirtildiği üzere, editör hala test aşamasındadır ve şu an için %100 işlevsel değildir ve çökmeler meydana gelebilir. Neowin web sitesi üzerinden yapılan testte, kullanım esnasında araç çubuğu kayboldu ve sayfanın yeniden yüklenmesinin ardından Chrome tarafından alınan ekran görüntüleri silindi. Özelliği etkin hale getirmek isteyenler için aşağıdaki adımları takip etmek yeterli olacaktır;

  •     Resmi web sitesinde bulunan Chrome Canary’yi indirin;
  •     chrome://flags’a gidin;
  •     “Masaüstü Ekran Görüntüleri” ve “Masaüstü Ekran Görüntüleri Düzenleme Modu” bayraklarını etkinleştirin;
  •     Tarayıcıyı yeniden başlatın;
  •     Herhangi bir web sayfasını açın ve “Omnibar’da Paylaş”a tıklayın;
  •     Ekran Görüntüsü seçeneğini seçin;
  •     Yakaladıktan sonra, Düzenle’yi tıklamanız yeterlidir. Chrome, düzenleyiciyle yeni bir sekme açılacaktır.

Google Chrome indirmek için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir