Dünyanın en çok kullanılan arama motoru konumunda olan Chrome bu unvanını korumak için güncellemeler yapmaya devam ediyor

Google önümüzdeki ay “İzlenme Koruması” isimli bir özelliği test etmeyi planlıyor. İzlenme koruması üçüncü taraf çerezlere erişimi kısıtlayacak.  Google bu özelliği test etmeyi planlıyor. 

Google Chrome’u Daha Akıllı ve Daha Güvenli Hâle Getirecek Yeni Özellikleri  Kullanıcılarla Sunacak

Google’ın yaptığı açıklamya göre; sekme grupları, güvenlik kontrolü ve bellek tasarrufu gibi özellikler için duyurulan birkaç özellik bu hafta kullanıcıların kullanımına açılmaya başladı yeniliklerin üç tanesi bu hafta kullanıma açılırken dördüncüsü için biraz beklemek gerekiyor Google’ın yaptığı açıklamaya göre, güvenlik kontrolü Chrome’un masaüstü uygulamasında otomatik olarak çalışacak böylece sürekli olarak denetim yapmayı planlayan Google güvenliği çok daha farklı bir seviyeye çıkaracak. Bu uygulama sayesinde hangi şifrelerin ele ğeçirildiği, zararlı uzantıların kullanılıp kullanılmadığını, site izinlerinin değiştirilmesi ve Chrome’un güncel sürümünün kullanılıp kullanılmadığı gibi durumlarda kullanıcıları otomatik olarak uyaracak. Ayrıca güvenlik kontrolü, uzun zamandır ziyaret edilmeyen sitelerin izinlerini iptal etme kabiliyetine ulaşıyor. 

Google Chrome Bellek Tasarrufu Özelliğini Geliştirmeye Devam Ediyor

Google Chrome  artık Bellek Tasarrufu özelliğinin daha detaylı bilgi vermesine izin veriyor. Bir sekmenin devre dışı kaldığı takdirde ne kadar bellek tasarrufu yapılacağı da kullanıcılarla paylaşılacak. Bunun yanı sıra, hangi sekmelerin etkin kalması gerektiğini kullanıcılarla paylaşacak.

Google Chrome

İlerleyen zamanda hayata geçecek olan son değişiklik ise sekme grupları özelliğiyle ilgili. Bu özellik Google Chrome kullanıcıları sekme gruplarını kaydedilecek ve bunlara farklı masaüstü cihazlardan erişebilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir