Google, önümüzdeki ay piyasaya sürülecek olan Chrome 120 sürümü ile 2016’dan beri olan  Android Nougat 7.1 ve daha eski sürümlere olan desteğini bırakıyor.

Bu yılın başlarında Google, Android Studio’daki Android sürüm dağıtım istatistiklerini güncellediğinde, Android Nougat 7.1 işletim sistemini kullanan Android cihazların, toplam cihazların yaklaşık %3’ünü oluşturduğu ortaya çıktı.

android

Geliştiriciler, desteği sonlandırmanın kalite ve güvenliği sağlamak için olduğunu ifade ediyorlar.

Eski telefonlar genellikle en son uygulama özelliklerini destekleyecek güce (işlemci, RAM, grafikler) sahip değildir, bu nedenle yeni uygulamalar genellikle yeni cihazlar için optimize edilir. Bu uygulamaları eski telefonlarda çalıştırmak yavaşlamalara, çökmelere ve diğer sistem hatalarına yol açarak geliştiricilerin desteği sonlandırmasına neden olur.

Google, yeni sürümün sistemine yaptığı bir eklentiyle güncelleme yapılmak istendiğinde Eğer uygulamayı kullanmak istiyorlarsa sistemlerini Android Oreo 8.0 veya daha yeni bir sürüme yükseltmelerini isteyen bir uyarı ekranı çıkacak.

Yeni telefon almak istemeyen kullanıcıların, Android Nougat 7.1’de Chrome ve Takvimi kullanmaya devam etmek için uygulamaların eski sürümleriyle devam etmesinin; cihazı saldırılara açık hale getirebileceği ve telefonun güvenliğini tehlikeye atabileceği için bunun yapılmaması önerilmektedir. 

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir