2008 yılında piyasaya sürülen Google Chrome bu yıl itibariyle özel bir simge kullanmaya başlamıştı. Kırmızı, sarı ve yeşil daire formundaki tasarımın ortasında mavi bir nokta bulunuyordu. 2008’in ardından 2011 yılında yeni bir güncelleme alan simge daha sonrasında 2014 yılında da küçük değişiklikler geçirmişti.

2014 yılından beri Chrome simgesinde herhangi bir değişiklik yapılmadı ve pek çok şirket ve marka tasarımda yeniliğe giderken Google aynı simgeyi kullanmaya devam etti. Ancak yapılan son dakika paylaşımı ile birlikte Google Chrome tarayıcısında 2022 yılı itibariyle yeni tasarımın kullanılmaya başlandığı görüldü.

Chrome Logo

Twitter’dan duyurdu

Google’ın en etkin tasarımcılarından bir tanesi olan Elvin Huu tarafından yapılan paylaşımda, Google Chrome logosunun değiştirildiği belirtildi. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Elvin Hu, “Bazılarınızın fark etmiş olabileceği gibi, bugünün Chrome Canary güncellemesinde yeni bir simge var. Evet! 8 yıldır ilk kez Chrome’un simgesini güncelledik. Yeni simge yakında cihazınızda görünmeye başlayacak” dedi. 

Chrome Logo 2

2014 yılındaki tasarımdan çok büyük ölçüde değişiklik içermeyen yeni simgede gölgelerin kaldırılmış olduğu ve ortadaki mavi alanın daha da belirginleştirilmesi net bir şekilde görülebiliyor. Oranların optimize edildiği ve renklerin aydınlatıldığı yeni Logo Google’ın model tasarım çizgileri ile uyumlu. Gölgeler kaldırılmış olsa da yeni simge tasarımında da özel bir gradyan efekt kullanılmış. 

Chrome Logo 3

Yeni simge güncellemesi önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara kademeli bir şekilde gönderilecek. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir