Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için kullanıcıları tehdit eden bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Google Chrome’da yeni bir sıfır gün açığı tespit edildi. Bu durum sonrasında geliştiriciler, yeni bir güncelleme yayınlayarak güvenlik açığını kapattılar. Kullanıcılar ise yeni güncellemeyi yükleyerek söz konusu açıktan kurtulabilirler. Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olan Chrome için Google tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Söz konusu bu açığın kapatılmasına yarayan yeni bir yama ise güncelleme ile yayınlanmış oldu. Eğer Google Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız, Windows sürümünü güncelleyerek söz konusu açığı kapatabilirsiniz.

Google Chrome’da önemli bir açık ortaya çıktı

google chrome kullanicilarini uyardi

Google bilgisayar korsanlarına ipucu vermemek adına güvenlik açığı hakkında detayları vermiş değil. Sıfır gün açığını inceleyen Avast mühendislerinden olan Jan Vojtesek, söz konusu güvenlik açığının programlarının kilitlenmesine ve hedef bilgisayarda ise rastgele kod çalıştırılmasını sağlıyor. Bu durumlar karşısında ise Google Chrome kullanıcıları ciddi bir risk altında kalıyor.

  • Google Chrome’u açın.
  • “Yardım” seçeneğine basın.
  • Google Chrome hakkında seçeneğine girin.
  • Güncellemenin otomatik gerçekleşmesini bekleyin.
  • Tarayıcınızı yeniden başlatın.

Google Chrome tarayıcısı normalde her açılışta otomatik olarak güncelleme denetlemesi gerçekleştiriyor. Ancak otomatik olarak güncellenmez ise manuel olarak kontrol etmeniz gerekiyor. Google Chrome sürümünüz 103.0.5060.114 olarak gözüküyorsa, güncellenmiş demektir. Söz konusu açığa sebep olan zararlı içeriğin 103.0.5060.114 kodlu sürümünde giderildiğini belirtelim. Güvenlik açıklarına karşı Chrome tarayıcınızı güncel tutmanız gerektiğini belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir