2022’nin üçüncü “zero day” güvenlik açığıyla karşılaşan Google’ın Google Chrome için acil durum olarak yayınladığı yeni güncellemeyi indirmeniz büyük önem taşıyor!

Popüler web tarayıcısı Google Chrome bir kez daha bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Google, Chrome kullanıcılarını, bilgisayar korsanları tarafından yoğun bir şekilde istismar edildiğini söylediği “yüksek riskli” “zero day” saldırıları konusunda uyardı.

Google’ın en son güncellemesi, bu yılki üçüncü “zero day” güvenlik açığını kapatıyor. Windows, Mac ve Linux için 100.0.4896.127 Chrome güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte Google, tüm kullanıcıların potansiyel olarak risk altında olduğunu söyledi.

Google Chrome’da “zero day” kritik güvenlik açığı kapandı

Teknoloji devinin son Chrome güncellemesinde düzelttiği güvenlik açığı CVE-2022-1364 olarak adlandırılıyor. Chrome V8 JavaScript motorunda üst düzey bir güvenlik açığına neden olduğu bilinen “zero day” güvenlik açığından aktif olarak yararlanıldığı biliniyor. Google tarafından paylaşılan en son blog gönderisine göre şirket, CVE-2022-1364 açıklarından haberdardı. Henüz kaç kullanıcının etkilendiği belli olmasa da, bu potansiyel olarak tüm kullanıcı profillerini riske atabilir.

Google Chrome yanıt vermiyor sorunu nasıl giderilir?

En son duyuru, yeni güncellemenin Chrome için bir geri dönüş düzeltmesi olarak yayınlandığını da vurguluyor. Bu, tüm platformlardaki kullanıcıların dikkatli olması gerektiği anlamına gelir. Go ogle Threat Analysis Group tarafından keşfedilen “zero day”, bu yıl üçüncü güvenlik tehdidi oldu.

Daha önce, Şubat ve Mart aylarında CVE-2022-1096 ve CVE-2022-0609 adlı iki “zero day”güvenlik açığı tespit edilmiş ve güncellemelerle kapatılmıştı. Google, önümüzdeki günlerde yeni bir Chrome güncellemesinin tüm kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Güncelleme paylaşılırsa otomatik olarak yüklenir, ancak yine de kontrol etmek istiyorsanız,  Chrome > Yardım > Google Chrome Hakkında yolunu izleyebilirsiniz.

Google’ın ele aldığı yeni “zero day” güvenlik açığı, bilgisayar korsanları tarafından aktif olarak istismar ediliyor. Bu nedenle, Google Chrome’u mümkün olan en kısa sürede güncellemenizi öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir