Google Chrome için yeni özellik duyuruldu: Google Chrome Güvenli Tarama. Peki, Google Chrome’da güvenli tarama özelliği ne işe yarıyor? İşte detaylar.

Google Chrome uzun zaman sonrasında güvenlik noktasında önemli bir adım attı. Geçtiğimiz dönemlerde tanıtımı yapılan Google Chrome Güvenli Tarama özelliği ile riskli olarak tanımlanan sitelere karşı kullanıcılar korunacak.

Milyonlarca Kullanıcı Korunacak

Google Chrome, tüm güçlü rakiplerine karşı en popüler tarayıcı konumunda. Milyonlarca kullanıcısı bulunan tarayıcıda bir açık ya da güvenlik ihlali ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına ortam hazırlayabiliyor. Bu durumun bilincinde olan Google ise Google Chrome Güvenli Tarama özelliği ile bu duruma karşı önlem alındığını duyurdu. Özeliğin ne kadar etkili olacağı, koruma sağlayacağı bilinmese de Google yeni özelliğin tanıtımında oldukça iddialı ifadelere yer verdi.

Google Chrome Güvenli Tarama Özelliği Ne İşe Yarıyor?
Google Chrome Güvenli Tarama Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Google Chrome Güvenli Tarama Nasıl Çalışıyor?

Google Chrome Güvenli Tarama özelliği, gerçek zamanlı olarak çalışacak. Kullanıcıların girmeye çalıştığı adresler, öncelikle taramadan geçirilecek. Eğer güvenlik ihlali tespit edilmişse kullanıcıya kırmızı bir ekranda uyarı gösterilecek. İhlal tespit edilmezse, kullanıcılar web adreslerine erişim sağlayabilecek. Kullanıcıların durumun farkında varması adına uyarı sayfasını da güncelleyen Google, Tehlikeli Site başlığı ile kullanıcıları uyaracak. Önceden temel düzeyde güvenlik sağlayan ve uyarı yapan Google, özelliği geliştirdiği gibi uyarı sayfasında da kullanıcıların daha fazla dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Kullanıcıların ilgili özellikten yararlanması için yapması gereken herhangi bir işlem bulunmuyor. Otomatik olarak tüm kullanıcılarda etkin olacak özellik, Google’a göre başlangıçta kimlik avı saldırının tespit edilmesini yüzde 25 oranında arttıracak. Şu anda masaüstünde ve iOS sürümde test edilen özellik, Mart ayı sonrasında Android’de açılacak. Bu nedenle Mart 2024 sonu itibariyle tüm platformlarda güvenli tarama ile Google Chrome deneyimi yaşanmaya başlanacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir