Google Chrome 113 için kollarını sıvayan Google, popüler tarayıcı için çalışmalarını hızlandırdı.Google Chrome 113 yeni güncellemesi ile tam bir hız canavarı olacak.Tarayıcı hakkındaki detaylar haberin devamından ulaşabilirsiniz….

Google Chrome 113 ile Hız Sizinle Olacak!
Google Chrome 113, Hız Canavarı Olacak

Google Chrome 113 ile Google, hız canavarı olmaya hedefliyor.Tartışmasız tarayıcı pazarının lideri olan Google, araştırmalara göre 66,13’lük bir pazar payına sahiptir. Google bu pazarda 11,87’lik pazar payına sahip en yakın rakibi Safari’nin çok önündedir. Her sektörde olduğu gibi rekabet firmalara yarar sağlar ve rehaveti önler. Böylece Chrome dahil tüm tarayıcılar, kullanıcılar için performans iyileştirmeleri ve yeni özellikler üzerinde çalışmaya ve güncellemeye  devam etmektedir. 

Google Chrome 113’ün Yeni Özellikleri

Google Chrome 113 güncellemesi yakın zamanda Chrome tarafından piyasaya sürüldü.Popüler tarayıcı için büyük bir güncelleme olan Google Chrome 113, video konferans, varsayılan Web GPU ve diğer çeşitli iyileştirmeler için daha hızlı AV1 video kodlaması sunmaktadır. Yeni Google Chrome 113 güncellemesine, 15 ek güvenlik düzeltmesi de dahildir. Yeni güncelleme, Linux, macOS ve Windows platformlarında kullanıma sunuldu. 

Google Chrome 113, CPU tabanlı AV1 video kodlamasını önemli ölçüde hızlandıran libaom 3.6 sürümünü entegre etti. Bu güncelleme ile daha hızlı ve daha verimli video konferans görüşmeleri sağlanacak. Böylece güncelleme tüm WebRTC uygulamalarına fayda sağlayacak. Google Meet, AV1 video kalitesini 40 kbps’ye kadar test etti.Düşük bant genişliği durumlarında bile kullanım potansiyeli onaylandı. 

Google Chrome 113 ile Hız Sizinle Olacak!
Google Chrome 113, Hız Canavarı Olacak

Google Chrome 113 sürümü, CSS taşma satır içi ve taşma bloğu medya özelliklerinin yanı sıra CSS medya özelliğine yönelik bir güncelleme de sunmaktadır.Chrome 113 güncellemesine, birden çok nokta arasında doğrusal enterpolasyona izin veren bir doğrusal hareket hızı işlevi eklemiştir.

Google Chrome 113 güncellemesi ile tarayıcı artık bir dizi görüntü seçeneği belirtmek için bir tür olarak CSS image-set()’i destekliyor.WebGL’nin yerine geçen WebGPU, artık Chrome 113’te varsayılan olarak etkindir. Bu, web’de yüksek kaliteli 3D grafikler için geliştirilmiş performans sunarak onu, oyuncular ve gelişmiş grafiklere güvenen diğer kullanıcılar için heyecan verici bir gelişme haline getirmektedir.

Google Chrome 113 Sayesinde Daha İyi Bir Deneyim

Google Chrome 113’ün piyasaya sürülmesi ile kullanıcılar daha hızlı ve daha verimli video konferans görüşmeleri sağlayacak.Üstelik CSS medya özellikleri için daha iyi destek alacak. Kullanıcılar WebGPU’nun varsayılan olarak etkinleştirilmesi ile de gelişmiş 3D grafik performansı da elde edecek.

Google Chrome 113 ile Hız Sizinle Olacak!
Google Chrome 113, Hız Canavarı Olacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir