Google, ‘Chat’ adının taşıyan kurumsal sohbet ve iletişim uygulamasını diğer platformlara açma kararı verdi. Bu söylenen platformlar arasında Slack ve Microsoft Teams gibi seçenekler yer aldığı görülüyor. Yeni yapılan entegrasyon sayesinde Chat kullanıcıları Slack veya Teams kullanıcılarına uygulamalar arasında geçiş yapmadan mesaj atabilir durumda olacak.

Şu anda bu imkanın sadece Google Workspace abonelerine, yani hizmet için para ödeyen kullanıcılara sunulduğunu belirtmekte fayda var. Beta testini tamamlayan bu özelliğin tüm kullanıcılara dağıtımının başladığı söylendi.

Google, ‘Chat’ adının taşıyan kurumsal sohbet ve iletişim uygulamasını diğer platformlara açma kararı verdi.

Google Chat Kullanıcılarının Bir Uygulama Daha İndirmesi Gerekiyor

Bu yapılan entegrasyondan yaralanmanın da biraz zahmetli olduğunu belirtelim. Kullanıcıların Chat ve Teams ile Slack arasında köprü işlevi gören Mio isimli ekstra bir uygulama daha kurması gerekmekte. Mio uygulamasının da ekstra bir lisans ücreti talep ettiği biliniyor.

Mio uygulamasının yetenek seti ise oldukça geniş seçenekler veriyor. Dosya gönderme, etiketleme, GIF’ler gibi özellikler tüm mesajlaşma uygulamalarını kapsıyor durumda. Mio ile Google Workspace ve Microsoft 365’in entegre çalışmasını da garanti altına almış oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir