Amerikalı teknoloji devi şirketi olan Google’ın uzun süredir üzerinde çalışmış olduğu yeni mesajlaşma ve iletişim servisi Google Chat, oldukça önemli bir güncelleme ile karşımıza çıkıyor.

Google, Google Hangouts’un yerini alacak olan Google Chat için güncelleme duyurdu. Bu güncelleme, kullanıcılara daha gelişmiş iletişim özellikleri sunmayı hedefliyor. Bu güncelleme ile birlikte, sohbetlerin düzenlenmesi amaçlanıyor. Google’ın Workspace blogunda kısa bir süre önce yapmış olduğu duyuruda, kullanılmayan sohbetlerin ve alanların ekranın sol tarafından gizleneceği belirtildilen güncellemeler arasında yer aldı.

Bu yapılmış olan değişiklik sadece bir hafta boyunca kullanılmamış olan doğrudan mesajlar ve alanlar için geçerli halde olacak. kullanıcılar, bu konuşmalara hala erişim sağlayabilecekler. “Daha Fazla” düğmesine tıklayarak, geçmiş konuşmalara erişebilecekler. Bu değişiklik, kullanıcıların iletişim geçmişini düzenli tutmalarını ve daha fazla depolama alanı elde etmelerini sağlamak amacıyla yapılmıştır. Bu şekilde, kullanıcılar daha sade ve organize bir iletişim deneyimi yaşayacaklardır.

10’dan fazla konuşma veya alan olduğu zaman bu güncelleme devreye girecek. Eğer bir kullanıcının 10’dan az sohbeti veya alanı varsa da, özellik yayına alındığında bile belki de hiç haberi olmayabilir. Sabitlenen konuşmalar bu değişiklikten etkilenmeyecek durumda olacak ve böylece önemli sohbetlere kolay erişim sağlanacak. Bu yenilikle kullanıcılara daha düzenli bir hesap ve karmaşık olan bir sohbet görünümünden kurtulmayı amaçlıyor. En önemli noktalardan birisi ise sohbetlere odaklanmalarını kolaylaştırmayı hedefliyorlar.

google chatgptye karsi savunmalarini cikarmaya basladi

Google Chat’e güncelleme ile geliyor

Daha iyi bir sohbet görünümü sağlama amacı ile getirilmeyi düşünülen bu güncelleme, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tüm Workspace ve kişisel Google hesabı sahipleri için kademeli olarak yavaş yavaş yayınlanacak. Google’a göre ise, bu özelliği etkinleştirmek veya devre dışı hale getirmek için geçişler bulunmuyor, bu da Haziran ayının ortasında tamamlanması beklenen dağıtımın tamamlandığında, tüm kullanıcıların bu özelliğe erişebileceği anlamına geliyor.

Google Chat, Slack’ten ayrılan bir kimlik oluşturmak amacı ile adımlar atıyor. Ekim ayı içerisinde Google, Slack’ten popüler özelliklerden birisi olan özel emoji oluşturma yeteneğini kullanıcılarına sunmuştu. Bu yılın başlarında ise Google Chat ekibi, yeni grup sohbetlerini başlatma sürecini daha basit bir hale getirmişti. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir