Google Chat uygulaması beklentinin altında kalan bir kullanım oranına sahip. Google Chat’e şimdi ise WhatsApp’taki Kanallar özelliği geliyor.

Google Chat, Google servisleriyle entegre olan en iyi sohbet uygulaması. Rakiplerinin geride kalmış olsa da Google’ın desteklemeye devam ettiği uygulamada yeni özellik ortaya çıktı. Duyurular adıyla uygulamaya eklenecek yeni özellik WhatsApp’ta yer alan Kanallar özelliği ile benzerliklere sahip.

Google Chat Duyurular Ne İşe Yarayacak

Google Chat kodlarında yapılan incelemelerde ortaya çıkacak bu özellik, kanallar ile benzer yapıda olacak. Topluluklarla paylaşım yapılmasına imkan tanıyacak olan Duyurular bölümü, böylece bilgi paylaşımı ve güncel gelişmelerle ilgili detayların aktarılacağı bir bölüm olarak uygulamada yer alacak. Şu anda geliştirme aşamasında olan Google Chat Duyurular özelliğinin ne zaman uygulamaya ekleneceği henüz bilinmiyor. Ancak önümüzdeki güncelleme ile eklenmesi muhtemel.

Google Chat, WhatsApp’a Özendi
Google Chat, WhatsApp’a Özendi

Google Chat Duyurular özelliği, birden fazla kullanıcının paylaşım yapmasına imkan tanıyacak bir yapıda olacak. Bu sayede diğer özelliklere göre de farklılık gösterecek. Google Chat Duyurular üzerinden yapılan paylaşımlara kullanıcıların nasıl bir yanıt vereceği, bu etkileşimlerin Google Chat’te nasıl yaşanacağı bilinmiyor. Önümüzdeki dönemlerde ekran görüntüleri ve yeni sızıntılar ortaya çıkmasıyla özellik hakkındaki soru işaretleri ortadan kalkmış olacak.

Google Chat için bugüne kadar çok fazla yenilik ve güncelleme yapılmış olsa da istenen sonuçlar elde edilemedi. Kullanım oranında ciddi bir değişim olmayan Google Chat, mobil kullanımlarda oldukça gerilerde.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir