Google, Çeviri için yeni yapay zeka özelliklerini duyurdu. Çeviri aracı, Google Lens ile artırılmış gerçeklik çevirisine sahip olacak. Ayrıca Çeviri, iOS işletim sistemi için yeniden tasarlanmış bir uygulama sunacak. Google, yeni özelliklerin mobil cihazlarda ve Web’de kullanırken yararlı ve bağlamsal bilgi sağlamayı amaçladığını söylüyor. Çeviri aracının yaklaşık 1 milyar kullanıcısı var.

Google Translate

Yeni Özelliklerin Kullanım Alanı Genişletilecek

Google Çeviri aracı, yeni özelliklerle birlikte bazı dillerde aynı kelime farklı anlamlarda kullanıldığından, bağlama göre yorumlama sağlayacaktır. Bu özelliğe deyimler de dahildir. Ancak şimdilik bu özellik sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca dillerinde kullanılabilecek. 

Bu yeni uygulamada Google Lens entegrasyonuyla, cihazın kamerası kullanılarak arama yapılabilecek. Çeviri platformu bu yeni özelliklerle makine öğrenimini kullanarak, karmaşık görüntülerdeki metinleri daha doğal bir şekilde çevirmeyi vaat ediyor. Bu ikinci özellik şimdilik en az 6 GB RAM’e sahip Android telefonlarda kullanılabilecek. Bununla beraber Google, yaptığı açıklamada web görüntüsü çevirisini herkese genişlettiğini duyurdu. 

Google Çeviri Daha Fazla Erişilebilirlik Vaat Ediyor

Google Çeviri, Android’de zaten yayınlanmış olan iOS uygulamasının yeniden tasarlanması ile daha fazla erişilebilirlik sunuyor. Yeni uygulamada  yazı yazmak için daha büyük bir ekran tasarlandı.Ayrıca  Google çeviri, sesli giriş, Lens kamera ile çeviri ve konuşmaları çevirmek için daha erişilebilir giriş noktaları içeriyor.

iPhone ve iPad’lere yönelik bu yazılım, metne göre ayarlanan dinamik yazı tipi, alternatif çeviriler ve sözlük tanımları ile daha az dokunuşla dil seçmeyi kolaylaştırıyor. Çeviri aracı okunaklı sonuçlar elde etmek için yeni hareketler içeriyor. Uygulama bu yeni özelliklerle, indirilebilecek 33 dil daha kazanmıştır

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir