Google, reklam politikaları gereği Bitcoin ETF reklamlarını yayınlamazken bu konuda değişikliğe gidilecek. Önümüzdeki günlerde Bitcoin ETF reklamları yayınlanmaya başlanacak.

Kripto paraların ve Bitcoin’in yükselişe geçmesi, yeni bir pazar yarattı. Ancak bu pazarda Google reklam desteği vermediği gibi pek çok yasak ve engel haberi de gündeme gelmişti. Google temkinli yaklaşsa da yeni bir değişim yakın. Zira kripto para dünyasının dünya genelinde popüler platformlarından olan Cointelegraph’ta yeni bir gelişmeye yer verildi. Açıklamalara göre Google, Bitcoin ETF reklamlarına izin vermeye başlayacak. Bu izin kripto sektöründe olumlu bir etki yaratacak.

Bitcoin ETF İçin Kritik Tarih Bugün!

Haberde yer alan bilgilere göre Bitcoin ETF reklamları için kritik tarih bugün. Amerika Birleşik Devletleri ile sınırlı kalacak olan düzenlemede, reklam vermenin önündeki engeller kalkacak. İlgili düzenleme, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından alınan karara dayanıyor. SEC tarafından yapılan 10 Ocak’taki görüşmelerde 11 şirketin gereksinimlere uyumlu olduğu belirtilmişti.

Reklamlar tüm kripto sektörünü kapsamıyor. Ancak ETF ile sınırlı kalsa da sektör adına olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. ETF sektöründe dahi günlük 8.55 milyar arama yapılıyor ve bu da Google’ın ciddi bir reklam pazarına ulaşmasını sağlayacak. Google tarafından resmi düzenlemeye dair açıklamalar yapıldığında detaylar belli olacak. Ayrıca bu açıklamada kripto para sektörünün geleceğine dair görüşlere de yer verilebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir