ChatGPT ile başlayan yapay zeka dil modelleri kervanına katılan Google’a ait Bard, ChatGPT’nin magazinsel halinin aksine “sessiz sedasız” gelişimlerine devam ediyor.

Google, Bard AI sohbet robotunun artık YouTube videoları hakkındaki soruları yanıtlayabileceğini duyurdu. Bard, YouTube eklentisinin Eylül ayında piyasaya sürülmesiyle YouTube videolarını analiz etme yeteneğine zaten sahip olsa da Bard sohbet robotu artık bir videonun içeriğiyle ilgili sorduğunuz sorular hakkında size özel cevaplar verebiliyor. Google, Bard’ın güncellemeler sayfasında

“Bard’ın YouTube videolarını anlama becerisinde ilk adımları atıyoruz. Örneğin, zeytinyağlı kekin nasıl yapılacağına dair videolar arıyorsanız artık ilk videodaki tarifin kaç yumurta gerektirdiğini de sorabilirsiniz. YouTube videolarıyla daha derin etkileşim istediğinizi duyduk. Bu nedenle, bazı video içeriklerini anlamak için YouTube Uzantısını genişletiyoruz, böylece Bard ile bu konuda daha zengin bir konuşma yapabilirsiniz.” diye belirtti.

NVIDIA VE GENENTECH YAPAY ZEKA İLE İLAÇ KEŞFİNİ HIZLANDIRACAK

Madalyonun Diğer Yüzü; İçerik Üreticileri

Google bu hamlesiyle özellikle araştırma videolarında çok işimize yarayacak gibi dursa da madalyonun diğer yüzüne baktığımızda bu durum Youtube platformuna içerik üreten kişiler için daha az izlenme süresi ve haliyle daha az gelir anlamına geliyor. Youtube da Google’a ait bir marka olduğu için Youtube platformuna zarar verebilecek bu gelişmelere karşı Google’ın koruyucu tedbirler alması bekleniyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir