Google, internette gittikçe daha popüler hale gelen yapay zekâ konusunda geç kalmak istemiyor. Bu dünyada yerini almak isteyen şirket, Bard ile en büyük rakibi ChatGPT’ye karşı kozlarını göstermek için kapsamlı bir güncelleme aldı. Duyurusu yapılan güncellemenin önümüzdeki günlerde kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Trilyon dolarlık teknoloji devlerinin bile halen yapay zekâ teknolojisi konusunda OpenAI’nin gerisinde olduğundan birçok şirket yapay zekâ alanına ağırlık vermiş durumda.OpenAI alanında inanılmaz yükselişin farkında olan Google bu yükselişinin önüne geçmek için çalışmaya devam ediyor.

Google Bard AI Test yayınına başladı


Google, ChatGPT ile rekabet etmesi beklenen Bard isimli yapay zekâ ChatBot’unu belli bir zaman önce tanıttı. Bard’ın kullanıcılara doğru cevaplar vermemesi şirkete pahalıya mal oldu. Yaşanan bu sorun, teknoloji devi için 100 milyar dolarlık piyasa değerinde kayıp yaşanmasına sebep oldu. Google’ın CEO’su Bard’ın geçtiğimiz şubat ayındaki başarısız demosuna yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Google Bard kendini geliştirmeye devam ediyor

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, yakın bir gelecekte daha yetenekli bir Pathways Language Model’e (PaLM) yükseltileceğine dair güvence verdi. CEO Pichai, PaLM’nin ölçek olarak daha büyük ve mantıksal akıl yürütme ve kodlama sorunları gibi görevlerin üstesinden gelmek için daha uygun olan daha güncel bir dil modeli olduğunu açıkladı. Bard, şu anda LaMDA’nın daha verimli bir sürümü üzerinde çalışıyor. PaLM’ye yükseltme, muhakeme becerileri ve daha iyi matematik problem çözme gibi daha fazla yeteneği sunacak.

Pichai, şirketin yapay zekâ geliştirme koşundaki benimsediği muhafazakâr yaklaşımının Bard’ın sınırlamalarına katkı sağladığını kabul etti.Google’ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin ile proje hakkında konuştuğunu ve onlar projeyi başarılı bir şekilde halledemeden daha iyi ve üst bir modeli piyasaya sürmemenin önemli olduğunu açıkladı.

Çıkan sorunlara rağmen Pichai, yapay zekanın geleceği ve yararlı olabileceği konular hakkında olumlu bir tutum benimsiyor. Öte yandan yapay zekanın hızla gelişmesiyle alakalı riskleri önceden görmenin ve bu zorlukları karşılama için gelişmenin öneminin altını çizdi.21 Mart tarihinde ABD ve İngiltere’de kullanıma açılmasına rağmen Bard, Microsoft’un Bing AI ChatBot’u ve OpenAI’ın ChatGPT’si kadar ilgi görmedi. Yakın zamanda gelecek güncellemeyle birlikte Google, yapay zekâ destekli ChatBot alanındaki rakipleriyle aradaki farkını kapatmayı umuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir