Google Asistan, Hızlı İfadeler özelliği ile kullanıcılar için daha iyi bir deneyim sunuyor. Yeni güncelleme ile beraber kullanıcılar için çeşitli seçenekler geldi. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google tarafından kısa bir süre önce duyurusu yapılan Hızlı İfadeler, sanal asistanı kontrol etmek ve deneyimi daha da geliştirmek adına bazı yenilikler ile güncellendi. Bu anlamda Google Asistan, Hızlı İfadeler özelliği ile yenilenmeye başladı. Peki kullanıcılar için bu güncelleme ile beraber ne gibi değişiklikler geliyor?

Google Asistan Hızlı İfadeler özelliği ne işe yarar?

Temel olarak değerlendirmek gerekirse Hızlı İfadeler, “Ok Google” ya da “Hey Google” ifadelerini kullanmaya gerek kalmadan sanal asistan ile beraber sesli iletişim kurmanıza imkan tanınıyor. Böylelikle kullanıcılar kendi komutlarını etkileşim cümlesi olarak tanımlayabilirler. 

9 2

Aynı zamanda Pixel 3 XL üzerinde görüldüğü gibi bu özelliği çeşitli alanlarda da kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir telefon çağrısı aldığınızda ‘Yanıtla’ komutundan faydalanarak aramayı cevaplayabilir, bir alarm çaldığında ise ‘Durdur’ komutunu kullanarak alarmı kapatma imkanından faydalanabilirsiniz. Elbette ki özellikler bunlarla kısıtlı değildir. Hızlı İfadeler özelliği şu an için Android 12 Beta kullanan kişiler Pixel 3 XL’de görüldü fakat Android 12 sürümünün Hızlı İfadeler özelliği için bir gereklilik olup olmadığı şu an için net olarak bilinen bir durum değildir. Google App sürümünün ise 12.39.17.29 şeklinde olduğunu belirtmekte fayda vardır.

Aynı zamanda söz konusu bu özelliği Google Asistan ayarlarından etkinleştirilmesi gerektiğini de belirtmek gerekir. Çünkü görünüşe göre varsayılan şeklinde aktif hale getirilmiyor. Etkinleştirilme yapıldığında ‘Ok Google’ ifadesini kullanmaya ihtiyaç duymadan sanal asistan ve belirli uygulamalar ile etkileşime girebilirsiniz. Google uygulamasının son güncellemesi, aynı zamanda dinamik bir kısayol özelliği de sunuyor. Bu özellik ise Asistan, uygulama kullanımınızı takip ederek bunu bir bağlam olarak algılamayı ve kullanıcılar için özelleştirilmiş proaktif kısayollar sunmaya yönelik hareket ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir