Google Asistan yaygın bir şekilde kullanılmasa da özellikle sürekli rutin işleri yapanlar için hayatı çok daha kolay hale gelmesini sağlayabilir.

Google tarafından geliştirilen Google Asistan, telefonlarda yapılacak pek çok işlemin önceden yapılandırılmasına ve otomatik bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Telefon ve tabletler başta olmak üzere pek çok teknolojik cihazda desteklenen asistandan yardım almak ve daha kişisel bir kullanım elde etmek istiyorsanız daha derin ayarlara girmeniz gerekiyor.

Telefonlarda herhangi bir ayar değişikliği yapılmadığı takdirde 6 farklı Google Asistan rutini var. Bu bakımdan özellikle rutinler üzerinden ayarlama yapmak isteyenlerin öncelikle bu rutinlere göz atması gerekir. 

Günaydın rutini

Google Asistan’da “Günaydın” veya “Bana günümden bahset” dediğinizde Asistan sizin için şunları yapabilir:

  • Hava durumu sunma 
  • Takvim ve Hatırlatıcılardaki bilgileri aktarma
  • Telefonunuzun pili zayıfsa bilgilendirme 

Uyku rutini

Uyku vakti ya da iyi geceler dediğinizde ise alarmın ne zaman ayarlanması gerektiğini belirleyebilir, telefonun pil durumunun azalması halinde bu durum hakkında bilgi verebilir ve dilerseniz sizin için özel uyku seslerinin çalınmasını sağlayabilirsiniz. 

İşe gidip gelme rutini

Standart mesai saatleri ile çalışıyorsanız bu mesai saatlerinize göre Google Asistan’dan daha kişisel destek alabilirsiniz. İşe gitmeden ya da işten dönmeden önce hava durumunun kontrol edilmesi, trafik hakkında bilgi alınması, eve dönmeden önce alışveriş listenize göz atılması ya da özellikle akıllı ev cihazları kullanıyorsanız eve gitmeden önce bu cihazlar üzerinden çeşitli kontrollerin yapılması Google Asistan’da destekleniyor. 

Google’ın varsayılan rutinleri size uygun değilse veya belirli senaryoları kapsamıyorsa, kendinizinkini oluşturabilirsiniz. Bu kapsamda spor yapmak, kitap okumak ya da yaptığınız sürekli aynı işler öncesinde çeşitli detayları göz önünde bulundurmak istiyorsanız Google’da yeni bir rutin ayarlayabilirsiniz. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir