Google Asistan, yepyeni özellikleri ile güncellenmeye devam ediyor. Son güncellemeler ile birlikte bazı kullanıcılar, Asistan’ın kendilerine doğum günlerini birkaç hafta öncesinden hatırlatmaya başladığını bildirdi.

Geçen ayın sonuna doğru Google, Asistan için bir kullanıcının olmasını isteyebileceği bir sürü kullanışlı özelliklerin duyurusunu yapmıştı. Google’ın duyurmuş olduğu bu özellikler arasında, ilk başta İngilizce konuşulan pazarlar için sunulacak doğum günü hatırlatıcısı da yer alıyordu. İşte şimdi şirket, en azından bu özelliği hayata geçirmeye başladı.

Google Asistan doğum günü hatırlatma bildirimi

Edinilen bilgilere göre Google Asistan, kullanıcılara şimdiden doğum günlerini hatırlatmaya başlamış durumda. Söz konusu bu yeni özellik sevdiklerinin doğum günlerini hatırlamak isteyen kullanıcılar için oldukça önemli bir yer ediniyor.

Yeni gelen doğum günü hatırlatma özelliğinde doğum günü yaklaşan kişinin adını yazarak “… doğum günü yakında geliyor! Bir şey planlamak ister misin?” yazıyor. Ayrıca dikkat çeken bir diğer nokta, Google Asistan tarafından gönderilen bu hatırlatma bildiriminin sayfayı tam ekran kaplamıyor olması. Yani sanki WhatsApp’tan gelen bir bildirim gibi üst kısımda normal bir uygulama bildirimi olarak açılıyor.

Üstelik Asistan, tam doğum gününüzün olduğu gün değil, birkaç hafta öncesinden doğum günü bildirimlerini göndermeye başlıyor. 

Diğer taraftan, gelen bildirimi “Yararlı” veya “Yararlı değil” olarak da işaretleyebiliyorsunuz. Yararlı değil olarak işaretlerseniz, böyle bir bildirimi daha fazla almayacaksınız. Ek olarak bildirimin kendisine dokunduğunuzda da karşınıza çok daha detaylı bilgiler için özel bir Asistan sayfası çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir