Google, geçtiğimiz aylarda “Güvenli İnternet Günü” adı altında önemli bir duyuru yapmıştı. Bu duyuruda yer alan yeni dönem bugün itibariyle başlamış bulunuyor.  

İnternet devi Google, Güvenli İnternet Günü kapsamında birden fazla duyuruya imza attı. İlk olarak,

“Önümüzdeki aylarda sizi ve ailenizi Arama içerisindeki müstehcen / uygunsuz görüntülerden korumaya yardımcı olacak önlemleri genişletiyoruz.”

ifadelerini kullanarak ve süreç içerisinde Güvenli Arama özelliğini tam merkezine koyarak karşımıza çıkmıştı.

Google, arama sonuçlarına sohbete dayalı yapay zeka ekleyecek

+18 görüntüler, şiddet, kan vb. otomatik olarak gizlenecek

Firmanın öncesinde de bulunan ve kullanımı sağlanan Güvenli Arama sistemi içerisinde uygunsuz olan içerikleri arama sonuçlarından gizleyebildiğiniz bir özellik mevcuttu. Uygunsuz sonuçlarda çıkan pornografig gibi +18 içerikler yer alırken bunun yanı sıra şiddet ve kan gibi diğer görüntüler de bundan sonraki süreçte herkes için otomatik bir şekilde varsayılan olarak karşımıza çıkacak.  Bu içeriklerden rahatsızlık duymayan kullanıcılar hesaplarından ayarlar bölümünden özel olarak açması gerekiyor.

“Güvenli Arama, 18 yaşın altındaki kullanıcılar için varsayılan olarak zaten açık” ifadelerini kullanarak açıklama yapan Google, bu korumayı daha iyi bir hale getirmiş oluyor. Daha öncesinde de esas arama terimlerinden olmamasına rağmen karşısına uygunsuz içerik çıkan kişiler bu durumdan oldukça şikayetçiydi.  Google’ın bunun yanı sıra Güvenli İnternet Günü kapsamında başka bir duyuru daha yapmıştı. Parola yönetimi ile ilgili olarak Google şu ifadeleri aktardı:

 “Google Password Manager, bilgisayarınızda veya telefonunuzda güvenli bir şekilde parola oluşturmanıza, saklamanıza ve otomatik olarak giriş yapmanıza yardımcı olmak için Chrome ve Android’de yerleşik olarak bulunuyor. Şimdi desteklenen bilgisayarlara kayıtlı şifreler girilmeden önce kullanılması için biyometrik kimlik doğrulama seçeneğini ekliyoruz.” 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir