Dünyanın en bilinen arama motoru Google, arama ve haritalar kısmında bulunun sahte yorumları kaldırdı. 

Arama motoru devi olan Google, kullanıcılarının ürün ve hizmete erişimini kolaylaştırıyor. Google’ın, arama ve haritalar kısmı sayesinde kullanıcılar, aradıkları ürün ve hizmete çevrimiçi şekilde tek tıkla erişim sağlayabilmekte. Şirketin açıklamalarına göre, arama ve haritalardaki ürün ve hizmetlerle ilgili her gün 20 milyondan fazla topluluk incelemesinin ekleniyor.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi, online platformlarda da para kazanmak amacıyla sahte yorumlar yayınlamaya yönelik pek çok sahtekarlık planı yapılmaktadır. Bu sebeple, Google, Google Arama ve Google Haritalar üzerindeki sahte yorumları tespit etmek ve bunlardan kurtulmak amacıyla inceleme algoritmalarında ve teknolojisinde değişiklikler ve iyileştirmeler gerçekleştirdiğini duyurdu.

Google, 170 Milyondan fazla sahte profili ortadan kaldırdı

Google, yayınladığı bir blog yazısında, 2023 yılında politikalarını ihlal eden 170 milyondan fazla sahte profili ortadan kaldırdığını veya engellediğini ifade etti. Bu rakam, 2022 yılında kaldırılan sahte incelemelerin yüzde 45 üzerinde bir artışı temsil etmektedir. Ayrıca, Google’ın geçen yıl 12 milyondan fazla sahte işletme profili kapatma başarısını da vurguluyor.

Google Yorumlar
Google Yorumlar

Google’ın sahte yorumları tespit etmek için kullandığı yeni algoritmalarından biri, aynı yorumun birden fazla işletmede görünüp görünmediğini veya bir işletmenin anormal derecede çok 5 yıldızlı yorum aldığını belirlemeye odaklanıyor. Bu algoritma, çevrimiçi dolandırıcılardan oluşan bir ağı çökertmek amacıyla kullanıldı. Google’ın bu algoritma ve teknolojiyi kullanarak birkaç hafta içinde beş milyon sahte yorumu kaldırdığı belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir