Google, aramalar, haritalar ve alışveriş gibi pek çok araçlarıyla yaz seyahati yapmayı kolaylaştırıyor. İşte Google araçlarından yararlanarak yapabileceğiniz 6 farklı işlem…

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, Google’ın seyahat planlamasını kolaylaştıran yeni araçları tanıtıldı. Tatile gitmeyi planlayanların her adımını dikkatlice gözden geçiren Google, böylece yeni yerlerin keşfedilmesi sırasında teknoloji ile işleri bir adım daha kolay hale getiriyor.

1. Yapay Zeka ile Gezi Fikirleri

Google Arama, yapay zeka destekli yeni özelliklerle, keşfedilmek istenen yerler hakkında yeni ve cazip fikirler sunuyor. “3 günlük gezi planı” gibi özel ve sınırlı isteklere bile cevap verebilen sistem, kullanıcıların uçuş ve konaklama seçeneklerini de göz önünde bulundurarak, tatil planlamasını bir adım öteye taşıyor.

2. Google Haritalar’da Öneri Listeleri

Google Haritalar, kullanıcıların sevdikleri sitelerden ve bölgedeki kişilerden gelen öneri listelerini öne çıkarıyor. Böylece tatil yapılacak yeni yerlerdeki fırsatları keşfetmek çok daha kolay hale geliyor. Bu listeler, tatilcilerin yeni yerler bulmalarına ve deneyimlerini zenginleştirmelerine yardımcı olurken önceden araştırma ve gezi planı yapma gibi gereksinimleri de ortadan kaldırıyor.

3. Kişiselleştirilmiş Seyahat Listeleri

Haritalar üzerinden oluşturulan kişiselleştirilmiş listeler, planların daha etkin bir şekilde düzenlenmesini sağlıyor. Kullanıcılar, oluşturdukları listeleri kendi ihtiyaçlarına göre sıralayabildiği gibi tatil programlarının daha verimli hale getirilebilmesi de sağlanıyor.

4. Stil Önerileri ile Bavulunuzu Düzenleyin

Google’ın kişiselleştirilmiş stil önerileri aracı yeni kıyafetler satın almak isteyenlerin yardımına koşuyor. Tatile çıkacak kişilerin seyahat gardıroplarını planlamalarında Google yaratıcı yeni fikirler de sunuyor. “Erkek polo yaka tişörtleri” gibi aramalarla, kullanıcılar kendi tarzlarına uygun ürün önerileri keşfedebilirken direk satın alma yönlendirmeleri sayesinde kullanıcılar alışverişlerini tamamlayrak tatil bavullarını hazırlayabiliyor.

Google Araçlarıyla Yaz Seyahatleri Planlamanın 6 Yolu
Google Araçlarıyla Yaz Seyahatleri Planlamanın 6 Yolu

5. Circle to Search ve Lens ile Dil Engellerini Aşın

Özellikle yurt dışına gidecekler için dil problemleri yaşanması muhtemel. Eğer bölgede konuşulan dili bilmiyorsanız Google bu aşamada devreye giriyor. Google Çeviri, menülerden şarkı sözlerine kadar her türlü metni çevirebildiği gibi Circle to Search ve Lens özellikleri bu deneyimi bir adım ileriye taşıyor. Anlık çeviri, tabeladaki yazıların çevrilmesi gibi pek çok özellik, yer yön bulmada da kolaylık tanıyor.

6. Lens Dijital Tur Rehberiniz Yanınızda

Google, dijital tur rehberi görevi üstlenebilecek Lens’in çoklu arama özelliğiyle etrafın keşfedilmesini sağlıyor. Müzelerdeki sanat eserleri hakkında bilgi almak, müzedeki özel eserleri keşfetmek, hiç görülmeyen bir bitkinin ne olduğunu keşfetmek Lens ile oldukça kolay.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir