Özel bir AR gözlük prototipi üzerinde çalışmalarını sürdüren Google, testlerini halka açık olarak yapmaya başlayacak.

2022 yılındaki I/O geliştirici konferansında Google’ın en büyük yeniliklerden birisi artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü olmuştu. Tanıtımda iddialı özelliklere sahip olacağı vurgulanan gözlükler için şimdi yeni bir dönem başlıyor. Zira yapılan kapalı testlerin ardından cihazlar halka açık olarak test edilmeye başlanacak. Daha önce Google Glass gibi projelerde büyük bir başarısızlık yaşayan Google, yeni projesinde işleri çok daha sıkı tutuyor.

Yeni Google AR gözlüklerinin özellikleri neler?

Tanıtımdaki bilgilere göre yeni cihaz dil sorununu ortadan kaldıracak. Gerçek zamanlı çeviri özelliğine sahip olacak Google AR gözlükleri, üstelik anlık çevirinin yanı sıra yazıya dökme gibi ek özelliklere de sahip. I/O 2022’de isimsiz olarak tanıtılan AR gözlüklerinde şirket çeviriye odaklanmış durumda. Halka açık testlerde ise gözlüklerin çeviri dışında hangi özelliklere sahip olacağı da ortaya çıkacak.

“Cihazların insanlara günlük yaşamlarında nasıl yardımcı olabileceğini daha iyi anlamak için” bu cihazları gerçek dünyaya taşımak isteyen Google, “Testler, AR navigasyonu gibi deneyimler geliştirirken, hava durumu ve yoğun kavşaklar gibi faktörleri hesaba katmamıza yardımcı olacak. ” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir