Google, Apple ve Microsoft ortak bir açıklama yaparak şifresiz doğrulama konusunda beklenen adımın atılacağını duyurdu.

Şifresiz doğrulama sistemleri konusunda sektör devleri ortak bir adım atacak. Google, Apple ve Microsoft tarafından yapılan son açıklamada, şirketlerin 3 yıllık süre içerisinde yeni sisteme geçiş yapacağı belirtildi. Şifresiz ve daha güvenli sistem ile şifre unutma sorunlarını da ortadan kaldıracak olan şirketler, böylece daha iyi bir deneyim sunabilecek.

3 platformda desteklenecek

Google, Apple ve Microsoft’un yeni sistemi, 3 platformda desteklenecek. Bu kapsamda ise mobil, masaüstü ve tarayıcı alanlarında şifre kullanılması gerektiğinde, Google, Apple ve Microsoft tarafından desteklenecek sistem ile kullanıcılara güvenli bir seçenek sunulacak.  Android, iOS, Safari, Chrome, Edge, Windows ve MacOS gibi farklı sistem ve platformlarda kullanılacak yeni sistem, şirketler tarafından ortak olarak geliştirilecek.

Şifresiz sistemde, genellikle cep telefonu doğrulaması istenecek. Bu doğrulamalarda ise parmak izi, PIN ya da desen gibi mevcut doğrulama yöntemlerinden birisi kullanılabilecek. Mevcut sistemde şifre unutma, hatırlama sorunları ortadan kaldırılacak. Üstelik şifrelerin ele geçirilmesi gibi durumlar da yeni sistem ile imkansız hale gelecek. Yaşanan veri sızıntılarının yüzde 80’inin şifrelerin ele geçirilmesiyle ortaya çıkması, yeni sisteme ilginin yüksek olmasını sağlayabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir