Google, Android ve iOS için şifreleme yöntemi artık daha basit bir hal alıyor. Şirketin yeni çalışmaları ile beraber hesap güvenliği artmış olacak. 

Google, Android ve iOS için şifre yönetimi ile ilgili olarak yeni değişiklikler yapılacak. ABD’li yazılım devinin konu ile ilgili olarak son güncellemesi ile Google uygulaması, kullanıcının hesabı içerisinde kayıtlı olan şifrelere erişim sağlamak mümkün olacak. Google, iOS ve Android için arama uygulamasının, hesaba kaydedilmiş olan şifreleri yönetmek adına yeni bir bölüm içereceği bildirildi. Söz konusu bu yenilik, web tarayıcısı üzerinden yüksek performanslı çalışan sistemi tamamlayacak. Google tarafından yapılan bir yeni duyuru, Siber Güvenliğe Farkındalık çalışmasının bir bölümü ve şirketin hesap güvenliğini artırma ve insanların “şifre1234” gibi zayıf olan şifre kombinasyonlarından kurtarma çabası olarak değerlendiriliyor. 

Google, Android ve iOS’un şifre yönetimini daha kolay hale getiriyor

Söz edilen en büyük değişiklik, Google arama uygulamasına (Android ve iOS) herhangi bir kullanıcının hesabında kayıtlı olan şifrelere erişim sağlamayı daha kolay hale getiren bir menüden gelmesini sağlıyor. Şu an için Chrome erişilebilen passwords.google.com sayfasına giderek yapabilirsiniz. Bu sayfa için de şu şekilde ilerleyebilirsiniz; Ayarlar > Şifreler > Kayıtlı şifreleri görüntüle ve yönet.

Google tarafından aktarılan bir diğer haber ise özellikle iPhone veya iPad’de Chrome kullananlara özeldir. iOS için Chrome tarayıcısı artık şifrelerinizi öneren ve güvenli bir şekilde saklayan yeni bir özellik üzerine kurulacak. Android uygulamasında halihazırda bulunan bu yeni aracı kullanıcının profilinde yer alan oturum açma bilgilerine dayanan mevcut otomatik doldurma sistemini daha profesyonel hale getirecek. Google aynı zamanda, 2021’in son aylarına kadar 150 milyon hesabın iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğini aktif hale getireceğini ve onay cihazı olarak da akıllı cep telefonlara veya tabletlerine güvenen kişiler için tüm oturum açma deneyimini daha güvenli hale getireceğinden söz edildi. Son olarak ise başarılı şirket, önümüzdeki Kasım ayından itibaren YouTube’daki içerik oluşturucuların 2FA’nın YouTube Studio’ya erişim sağlamaları gerekeceğinden söz edildi. Uygulama üzerinde yapılan son değişiklikler, güvenlik özelliğinin hesap panosuna giriş yapmasını, video yüklemesini, yorumlar için denetleme yapacaklarını ve diğer yönetim işlemlerini gerçekleştirmesine de izin verecek. 

WhatsApp’a şifre yedekleme özelliği geldi

WhatsApp Beta (iOS)’un 2.21.200.14 sürüm numaralı güncellemesi ile sunulan bu özellik, kullanıcıların uygulamada yer alan sohbetlerini uçtan uca şifrelenmiş bir şekilde yedeklemeye imkan tanıyor. Bu da kullanıcıların yedeklemiş oldukları mesajların artık çok daha güvenli bir hale geleceğini gösterir. WhatsApp uygulamasının beta sürümüne dahilseniz ve bu özelliğin gelip gelmediğini kontrol etmek isterseniz ilk olarak WhatsApp uygulamasına girin ve Ayarlar menüsüne geçiş yapın. Ardından ise Sohbetler – Sohbet Yedeği şeklinde ilerleme kat edin. Eğer söz konusu özellik cihazınıza gelmişse ‘Uçtan Uca Şifreli Yedekleme’ sekmesini görmeniz gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir