Telefonunuzu tamire göndermeden evvel fabrika ayarlarına döndürmeniz standart prosedürlerden biridir. Google, bahsi geçen durumu daha kolay hale getirmek adına onarım modu ismini verdiği bir özellik getireceğini ifade etti. Onarım modu ile telefonunuzu geri aldığınız zaman verilerinizi yeniden yüklemek Android’in yedekleme sistemine vakit harcamaktan daha kolay hale gelecek.

Onarım Modu ile Her Şey Mümkün Olacak mı?

android cep telefonu
android cep telefonu

Onarım modu aktif halde iken telefon hiçbir verisi bulunmayan yeni bir telefon gibi görünür. Orijinal verileriniz ve hesabınız cihazda kalır. Fakat kilitli ve erişilmesi imkansız durumda olur. Böylelikle onarım teknisyeni aynen fabrika ayarlarına güncellenmiş bir telefondaki gibi hangi özelliklerin çalıştığını hangilerinin çalışmadığını anlamak için telefonun donanım ayarlarına erişim sağlayabilecek.

Güvenlik konusunda ise Google’ın nasıl bir veri sunacağı henüz belli değil. İlerleyen zamanlarda konuya dair yeni gelişmeleri de paylaşıyor oluruz. Siz de aktif bir Android cep telefonu kullanıcısıysanız haberin yüzünüzü güldüreceğini düşünüyoruz. Günümüzde birçok kişi telefonu ile alakalı sorun yaşadığı an fabrika ayarlarına döndürme işlemini kullanıyor.

Onarım modu sayesinde her şey daha iyi bir segmente taşınacak mı, bunun cevabını hep birlikte göreceğiz. Şimdiden birçok farklı web sitesinde konuya dair eleştirel yorumlar yer almaya başladı bile. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce çeşitli güvenlik açıkları gündeme gelecek mi? Yoksa tam tersine her şey yolunda mı gidecek?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir