Google, Avrupa Birliği düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönemde geliştiriciler için ek masraflar getirdi. Bu da, platformların yeni zam yapacağını ortaya çıkardı.

Avrupa Birliği DMA düzenlemesi, Google ve Apple gibi teknoloji devleri için yeni bir dönemin başlamasına neden oldu. Bu değişikliklere uyum sağlamak adına çalışmaların sürdüğü Google cephesinde geliştiriciler için ek ücretlerin getirildiği açıklandı. Her ne kadar Google ve Apple gibi markalar bu sürece koşulsuz uyum sağlayacağını açıklasa da arka planda bu durum farklı işliyor. Öyle ki Google cephesinden gelen son haberler bu durumu net olarak yansıtıyor. Geliştiriciler için yeni ücretleri uygulayacak Google, masrafları arttıracak. Geliştiriciler de maliyetleri kullanıcılara yansıtacak. Geliştiriciler için bu senaryoda 2 seçenek gündemde. Uzmanların değerlendirmelerine göre uygulamalarda ya abone ol özelliği kaldırılacak ya da abonelik ücretleri zamlanacak.

Google Açıkladı, Netflix ve Spotify Aboneliklerinde Zam Gözüktü
Google Açıkladı, Netflix ve Spotify Aboneliklerinde Zam Gözüktü

Netflix ve Spotify Zamları Gündemde

Android cihazlarda da Apple’da yapıldığı gibi bir durumun yaşanması bekleniyor. Apple cephesinde uygulamadaki abone olma seçenekleri kaldırılmış ve kullanıcılar tarayıcılar üzerinden resmi siteye yönlendirilerek abone olması yönünde teşvik edilmişti. Bu nedenle düzenlemelerin yürürlüğe girmesinin ardından uygulama geliştiricilerden nasıl bir hamle geleceği oldukça önemli.  Şu ana kadarki süreçte geliştiriciler bu konuda bir açıklama yapmadı.

Ancak hem oyunlarda hem de uygulamalarda uygulama içi alımlarda ciddi bir artış yapılacak olması uygulamalardaki fiyatların doğrudan artmasına neden olacak. Play Mağazası ile resmi adresteki fiyat farkları olacağından dolayı kullanıcıların fiyat karşılaştırması yapması öneriliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir